Eveniment-Social

IMPORTANT! Politistii rutieri ieseni au demarat o actiune pentru prevenirea accidentelor. Iata atentionarile acestora pentru participantii la trafic

Publicat: 22 sept. 2016
1
Politistii rutieri din Iasi au fost ieri, 21 septembrie 2016 in misiune, pe drumurile publice din judet, actionand pentru prevenirea accidentelor rutiere. „NU vitezei excesive sau neadapate la conditiile de drum, conducerii masinii sub influenta alcoolului, cu defectiuni tehnice sau pe fondul oboselii, precum si folosirii neregulamentare a telefonului la volan”, au fost mesajele transmise de politisti. Si abaterile comise de biciclisti, motociclisti, mopedisti, carutasi si pietoni au fost sanctionate. Astfel, in cadrul actiunilor desfasurate pe drumurile nationale, comunale si pe DE 583 au fost aplicate 317 sanctiuni contraventionale, dintre care 111 pentru viteza, 50 pentru nefolosirea centurii de siguranta, 29 pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii, 13 pentru neacordare de trecere pietonilor care au acest drept, 35 pentru abateri ale pietonilor, 1 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.
 
INFORMARE PENTRU:
 
BICICLISTI: 
Bicicletele pot fi conduse pe drumurile publice numai de persoane care au implinit varsta de 14 ani. Bicicleta trebuie sa fie echipata corespunzator (dispozitiv de franare eficace, mijloc de avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant de aceeasi culoare)!
 
*******
PIETONI: 
• Asteptati sosirea mijloacelor de transport in comun pe trotuar sau pe refugiile special amenajate!
• Dupa coborarea din mijloacele de transport public, nu traversati prin fata sau prin spatele acestora ci, dupa plecare lor din statie, prin locurile destiate trecerii!
• Fiti precauti atunci cand traversati noaptea sau pe ploaie!
 
*******
CONDUCATORI DE ATELAJE:
Vehiculul cu tractiune animala nu poate fi condus pe drumuri nationale, in municipii, precum si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare care ii interzic accesul.
Pe timpul opririi animalele trebuie sa fie legate astfel incat acestea sa nu poata intra pe partea carosabila.
 
*******
MOTOCICLISTI: 
• Pastrati contactul vizual – nu mergeti pe presupunerea ca ceilalti va vad. Incercati sa aveti in permanenta un contact vizual cu soferii care v-ar putea intersecta traiectoria.
• Abordati curbele cu viteza moderata, fara a le ”taia” – multe accidente se produc pe fondul patrunderii pe sensul opus;
• Purtati intotdeauna imbracaminte cu elemente reflectorizante, stralucitoare, pentru a fi vizibili de la distanta pentru ceilalti participanti la trafic si casca si hainele speciale de protectie.Adauga un comentariu