Eveniment-Social

Important cercetator din SUA, Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice Iasi

Publicat: 19 apr. 2013
1
Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) ii va conferi profesorului Kumbakonam Rajagopal, de la Universitatea Texas A&M din SUA, titlul onorific de Doctor Honoris Causa (DHC). Ceremonia de decernare a distinctiei va avea loc astazi, 19 aprilie, incepind cu ora 11:00, in Sala de Conferinte din corpul T al Universitatii Tehnice.
Profesorul Kumbakonam Rajagopal este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati cercetatori in Mecanica Mediilor Continue la nivel mondial. Cu cele 470 de articole stiintifice publicate si opt monografii, s-a remarcat prin contributiile sale in domeniile mecanicii, termodinamicii si biomedicinei.
Kumbakonam Rajagopal s-a distins si prin activitatea sa didactica, primind de-a lungul carierei peste zece distinctii prestigioase, printre care se numara si cel mai inalt premiu pentru excelenta in predarea mecanicii si anume „Archie Higdon Award„, conferit de American Society for Engineering Education.
Meritele sale deosebite au fost recunoscute in 2007, cand acesta a fost ales „Member of Hall of Fame of Science and Technology„, fiindu-i decernate peste 40 de onoruri si distinctii importante, unele dintre acestea fiind acordate si unor castigatori ai premiului Nobel sau savanti precum Louis Pasteur, Albert Einstein sau Thomas Alva Edison.Adauga un comentariu