Info Turism

Imagini spectaculoase cu primele ninsori abundente din acest sezon. Se anunta 3 zile de frig si ninsori

Publicat: 07 oct. 2019
9

La munte iarna si-a intrat deja in drepturi. A nins in toate masivele, iar pe Transfagarasan soseaua s-a acoperit cu un strat consistent de zapada. Strat de zapada s-a depus si la Balea Lac. Turistii care au urcat pe munte au fost surprinsi de peisajul de iarna, iar pe Transalpina, mai multi soferi au avut nevoie de ajutorul utilajelor de deszapezire pentru ca nu mai puteau inainta din cauza zapezii. Drumarii actioneaza cu mai multe utilaje si ii avertizeaza pe soferi sa nu se aventureze neechipati corespunzator. Meteorologii anunta trei zile de frig puternic, ninsorile vor ajunge si in orase.

La -3 grade Celsius, turistii care au ajuns zilele acestea la Balea Lac au tremurat de frig, dar s-au bucurat din plin de zapada de la munte. Cabanierii din zona spun ca in anii trecuti primele ninsori au cazut chiar la inceputul lunii septembrie.

Transfagarasanul este curatat in permanenta. Stratul de zapada este unul consistent, iar autoritatile ii avertizeaza pe soferi sa isi echipeze masinile daca vor sa urce la munte. Sunt necesare anvelopele de iarna si chiar lanturi pentru roti.

In judetul Prahova, pe Trasbucegi, turistii au coborat din masini pentru a filma peisajul acoperit de zapada.

Peisaj de iarna si la Sinaia. Imagini cu ninsoarea au fost postate pe retelele de socializare iar reactiile internautilor nu au intarziat sa apara.

Turistii prezenti la cabana Postavarul au avut parte de zile de poveste. Si aici a nins abundent.

Noapta trecuta, pe Transalpina mai multi turisti nu mai puteau inainta pe drumul inzapezit si au avut nevoie de ajutorul drumarilor.

Meteorologii anunta ca vremea se mentine rece in urmatoarele zile. Va ploua in cea mai mare parte a tari, iar in zonele montane si submontane, mai ales ale Carpatilor Orientali, se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Video AICI
Adauga un comentariu