International

Imagini socante de la atacul terorist din Londra si curajul unei femei care i-a confruntat pe atacatori – FOTO

Publicat: 23 mai 2013

In cursul serii de ieri, intreaga lume a fost cu ochii atinti asupra Londrei, scena unui socant atac terorist, care a avut loc in plina strada, in fata a zeci de trecatori stupefiati.

Doi barbati musulmani au lovit cu masina un militar, izbindu-l intr-un stalp de pe marginea drumului. Incidentul a fost raportat pe Twitter de cateva mesaje. Imediat dupa aceea, barbatii s-au dat jos din masina si au inceput sa il injunghie pe barbat si sa ii taie gatul cu o maceta. Zeci de oameni care se aflau in zona au fost martori la scena groaznica. Sute de mesaje au inceput sa curga pe internet, raportand incidentul. Barbatii au tras cadavrul militarului inapoi in drum si au inceput sa se plimbe in strada cu mainile insangerate, dand „interviuri” trecatorilor si spunandu-le acestora sa le faca poze.

O femeie a decis sa ii confrunte pe teroristi: „Nu am stat pe ganduri si nici nu mi-a fost frica. Am doi copii, iar in zona se aflau multe mame cu copiii lor. M-am gandit ca e mai bine ca atentia lor sa se concentreze asupra unei persoane. Unul dintre ei mi-a spus: ‘Vrem sa incepem un razboi in aceasta seara’. I-am raspuns ca ‘Momentan esti doar tu, impotriva unei multimi, vei pierde'”. Alti martori au raportat ca unul dintre ei i-a spus: „Nu ne vom opri pana nu ne veti lasa in pace. Imi pare rau ca femeile au trebuit sa vada asta azi, dar la noi in tara femeile vad zilnic asa ceva”. Alti martori au declarat ca in timp ce il injunghiau pe militar acestia strigau „Allah este mare”.

Politia a ajuns la locul incidentului dupa 20 de minute, moment in care cei doi s-au indreptat spre ofiteri cu armele la vedere. O femeie politist a tras sase focuri de arma, ranindu-i.

Incidentul a atras reactii dure din partea britanicilor: o moschee a fost atacata si zeci de oameni au iesit in strada.
Adauga un comentariu