Actualitate

Imagini socante! Cavou mutat cu excavatorul intr-o localitate din judetul Iasi

Publicat: 24 aug. 2015

@ Locul de veci a fost pur si simplu smuls din pamant si mutat cu ajutorul unor utilaje @ Rudele raposatului sunt scandalizate si au cerut ajutorul politiei pentru a repune cavoul in vechiul loc

O familie din Iasi a ramas socata dupa ce a vazut cum cavoul construit pentru o ruda decedata a fost mutat din locul initial. Constructia a fost amenajata in toamna anului trecut, la scurt timp dupa decesul socrului lui Gheorghe Petrei din localitatea Fetesti, comuna Scobinti. Atunci, la aproape doua saptamani dupa ce cavoul a fost amenajat, acesta a descoperit faptul cum cavoul a fost mutat cu aproape 70 de cm fata de pozitia initiala. Practic, gardul si restul amenajarii au fost smulse din pamant si mutate cu ajutorul unor utilaje.

„Am facut acest cavou pentru socrul meu, iar pentru asta am cerut si am obtinut toate aprobarile. La doua saptamani a decedat si tatal lui Doru Fedeles, angajat al Primariei Scobinti, pe care l-a ingropat langa mormantul socrului meu. Apoi am gasit cavoul mutat, pur si simplu era smuls din pamant si mutat cu 70 cm mai incolo. Cavoul este 190 cm latime si 200 cm inaltime, dar a fost smuls doar gardul cu cruce si restul lucrurilor. In apropiere erau urme de la rotile unui excavator sau tractor, asa a fost mutat cavoul. Mortul nu a fost mutat, ci doar constructia de deasupra. Am aflat ca Fedeles a facut asta pentru ca mormintele erau prea apropiate, insa eu am vorbit cu preotul si cu toti ceilalti care mi-au dat aprobarea. Este inadmisibil ce a facut cu mormantul socrului meu, am fost la politie sa depun plangere pentru asta”, a povestit Gheorghe Petrei, iesean din localitatea Fetesti.

Marea nemultumire a familiei raposatului este faptul ca, desi au fost sesizate autoritatile, nimeni nu a luat masuri pana acum pentru punerea amenajarii in pozitia initiala, iar dosarul a fost clasat de procuror. „In ceea ce priveste solutia care se impune cu privire la savarsirea infractiunii de Profanare de morminte, (…) pentru care s-au efectuat cercetari in cauza, se constata faptul ca exista o cauza care impiedica punerea in miscare a actiunii penale (…). Si anume, fapta nu intruneste elementul de tipicitate subiectiva, specific acestei actiuni. Astfel, pentru a retine infractiunea de Profanare de cadavre sau morminte, este necesar ca faptuitorul sa actioneze cu intentia de a leza sentimentul de respect datorat mortilor si amintirii acestora”, se arata in rezolutia procurorului de caz.

Gheorghe Petrei sustine ca in urma plangerilor nu a fos audiata nicio persoana implicata si nu s-a luat nicio masura. „Am fost si am facut plangere pentru tot ce s-a intamplat. Din pacate, dosarul nu a fost luat in serios si nu au fost intrebati martorii ce s-a petrecut acolo, iar procurorul a dat clasare. Dar aici s-a facut o distrugere, e profanare, mormantul socrului meu a fost distrus”, a mai spus ieseanul.
Comentarii
  • cine ti-a facut lucrarea la cimitir si-a batut joc de tine ..daca era calumea facuta nu aveau cum sa mute tot ansamblul ..se vede si din poze ca e facuta in bataie de joc au turnat ciment peste pamant ca sa fie asa de ochii lumii o lucrare cu beton … probabil ca atat ai dat atat au facut muncitorii!!

Adauga un comentariu