Actualitate

Imagini EXCLUSIVE! Un afacerist controversat din Iasi traieste intr-un lux de nedescris – FOTO

Publicat: 23 dec. 2015

@ Unul din afaceristii Iasului, implicat in numeroase scandaluri, detine un domeniu impresionant la marginea orasului @ Palatul pe care l-a ridicat in apropierea orasului este urias @ In curtea acoperita in totalitate de gazon a fost construita si o piscina uriasa acoperita @ Personajul respectiv detine o avere uriasa, dupa ce a facut tot felul de afaceri dubioase cu politicieni aflati acum in spatele gratiilor

Este unul din cei mai controversati oameni de afaceri din Iasi. Numele sau a fost implicat in numeroase scandaluri de-a lungul anilor. Si-a dezvoltat relatii si cu sefii din administratia locala, cu parlamentari si nu numai. Toate acestea au facut sa adune o avere fabuloasa. Iar domeniul pe care-l detine in apropierea Iasului este urias.

Sirianul Michel Nseir, patronul Moldoplast, si-a ridicat o locuina impunatoare in zona comunei Barnova, in satul Pietrarie. Spre casa lui Nseir se ajunge foarte usor, drumul fiind asfaltat in totalitate. Casa ridicata de acesta in zona este una uriasa, iar in curtea de cateva mii de metri patrati se afla si alte corpuri de cladiri la fel de mari.

Unul din acestea adaposteste o piscina uriasa, intocmai ca un bazin olimpic. Moftul acesta l-a costat suficient, insa sirianul nu s-a uitat la bani. Curtea are aproximativ 6.000 metri patrati, vila acestuia circa 300 metri patrati, iar piscina acoperita are o suprafata aproape dubla fata de casa. Domeniul lui Nseir este inconjurat de alte cateva vile, insa ceva mai mici. De altfel, in zona sunt si case simple, taranesti. Sirianul a preferat insa sa-si ridice casa in acel loc, departe de ochii curiosilor. Cine este acest Michel Nseir? De numele acestuia se leaga unul din cele mai mari tunuri date de fostul deputat Relu Fenechiu, aflat acum in puscarie. Cei doi au dat un tun de cateva milioane de euro, detalii care nu au fost clarificate nici pana in ziua de astazi.

Nseir a facut o afacere in anul 2008 cu cladirea in care trebuia sa functioneze noul sediu al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Iasi. Suma care ar trebui sa constituie paguba la bugetul de stat este de 4,5 milioane euro, iar organele de ancheta nu au finalizat cazul nici pana in prezent. Statul roman a cumparat in anul 2008 cu 3 milioane euro o cladire in care trebuia sa functioneze OCPI, insa dupa ce a cheltuit banii s-a constatat ca imobilul nu era bun de nimic. Cladirea cu doua nivele de pe Calea Chisinaului, numarul 23, care a apartinut SC Moldoplast SA, firma controlata de Nseir, nu avea nici macar o fundatie construita corespunzator si risca sa se darame in orice moment. In contul afacerii, Nseir a avut de unde sa isi faca un asemenea domeniu la Barnova. Nseir a avut intrare atat la fostul primar Gheorghe Nichita, cat si la fostul prefect Dan Carlan si astfel a reusit sa-si dezvolte linistit afacerile. In acest fel, Nseir nu s-a uitat la bani cand si-a construit palatul.
Comentarii
Adauga un comentariu