Eveniment-Social

Imagini de groaza! Bolnavi torturati in ambulanta

Publicat: 17 apr. 2013
1

@ Zeci de bolnavi sunt obligati sa suporte chinuri groaznice @ Ambulantierii incearca sa reduca din suferinta pacientilor, dar in zadar @ Nimeni nu a luat masuri pentru a elimina aceasta problema foarte grava

Bolnavii transportati cu ambulanta intre localitatea Kogalniceanu si comuna ieseana Vladeni ar trebui sa primeasca despagubiri din partea autoritatilor judetene. Daca pacientul mai are si o fractura sau cine stie ce durere va trece prin chinuri groaznice. Nu mai vorbim de o gravida care pe langa durerile facerii va fi nevoita sa suporte si zdruncinaturile datorate gropilor pe care ambulanta nu le poate evita. Toate acestea din cauza unei portiuni de drum judetean de 36 kilometri intre satul Kogalniceanu, comuna Tiganasi, si localitatea Vladeni. Este vorba despre Drumul Judetean 282 care face legatura intre judetul Iasi si judetul Botosani. Conducerea Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi a precizat ca numai pentru aceasta portiune de drum, ambulantierul are nevoie de mai bine de o ora. „Acest drum este un dezastru. Este o mare problema pentru noi. 36 de kilometri de groaza, un drum catastrofa. Bolnavul este pus in situatia de a suporta zdruncinaturi groaznice. Nu stiu de ce nu s-a reparat acest drum. Ambulanta nu poate merge decat cu viteza intai si a doua. Dupa doua-trei drumuri pana la Vladeni, ambulanta trebuie dusa in service pentru ca este distrusa. Este un disconfort foarte mare pentru bolnav, iar noua ne cresc costurile cu reparatia ambulantelor”, a declarat dr. Florin Agapi, manager la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi.

Drumul trebuia sa fie reabilitat de firma ieseana Euroconstruct Group SRL, in urma unui contract incheiat cu Consiliul Judetean Iasi inca de acum cativa ani. Euroconstruct s-a apucat insa tarziu de lucrari si asta pentru ca timp de aproape doi ani, contractul a fost blocat de contestatii. Odata cu venirea noii puteri la varful Consiliului Judetean, situatia s-a schimbat radical. Ambitia celui ales pe vot politic la varful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, de a scoate Euroconstruct din joc si de a baga o alta firma, a creat un haos total. Inca din august anul trecut, Adomnitei a decis rezilierea contractului si continuarea procedurilor de licitatie. Considerandu-se neindreptatita, societatea Euroconstruct a atacat insa decizia in instanta. De atunci si pana in prezent nu s-a mai pus niciun petec de asfalt pentru ca situatia juridica nu s-a finalizat. Una peste alta, singurii care au de suferit de pe urma sicanelor lui Adomnitei sunt miile de locuitori ai comunelor tranzitate de acest drum. Oamenii intampina zilnic mari probleme din cauza starii deplorabile a drumului.
Comentarii
 • Înalţilor funcţionăraşi de peste tot….să dea Domnul să fiţi nevoiţi să faceţi zilnic naveta cu tigăile voastre de zeci de mii de euro pe ruta Plugari Iaşi şi retur…atât vreau!

 • ca doar ala e singurul drum cu gropi din tot judetul si numa amulanta umbla pe el.
  articol de *****, ziarit de *****, site de *****!

  • sustin!

   Nov, anul trecut am inlocuit toata bucsaraia spate, amortizoare la masina.

   Martie, 2013 am inlocuit toata bucsaraia pe fata, arcuri, flanse.

   Niste distrusi nichita cu adomnitei in frunte.

  • Da’ ce treaba are Nichita cu drumul ala? Ala este drum national sau judetean, Nichita este primar in municipiul Iasi. Daca vreti sa injurati pe cineva, injurati-l pe Adomnitei.

Adauga un comentariu