Eveniment-Social

Iluminatul public, modernizat cu fonduri europene

Publicat: 04 sept. 2016
1

Autoritatile locale intentioneaza sa atraga fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice, iar municipalitatea ieseana va înfiinta o comisie de analizare a oportunitatii si negocierii pretului în vederea preluarii întregului sistem de iluminat public din Municipiul Iasi. Astfel, alesii locali lucreaza la un proiect de hotarare pentru a face posibil acest lucru.

Prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, România are alocat un buget total de 1,18 miliarde euro pentru investitii menite sa creasca eficienta energetica, din care aproximativ un miliard de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile. Proiectele de acest tip vor fi finantate prin Axa prioritara 3 – Prioritatea de investitie 3.1. – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei în infrastructurile publice, inclusiv în cladirile publice si în sectorul locuintelor.

Proiectul are ca obiectiv specific cresterea eficientei energetice în cladirile rezidentiale, cladirile publice si sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistreaza consumuri energetice mari. Programul finanteaza lucrari privind iluminatul public, precum extinderea/reîntregirea sistemului de iluminat public, reabilitarea instalatiilor electrice (stâlpi, retele) si înlocuirea lampilor cu eficienta energetica ridicata.
Adauga un comentariu