National

Iliescu, despre Vadim Tudor: Un om complex, care nu poate fi judecat superficial

Publicat: 14 sept. 2015
1

Fostul presedinte Ion Iliescu a scris pe blog ca a aflat cu surprindere si tristete vestea incetarii din viata a lui Corneliu Vadim Tudor, apreciind ca acesta a fost “una dintre personalitatile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune si mai putin bune” si care “si-a iubit cu ardoare tara”.

“Am aflat cu surprindere si cu tristete vestea incetarii premature din viata a celui care a fost poetul si omul de cultura Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare. A fost una dintre personalitatile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune si cu mai putin bune. Si-a urmarit consecvent proiectul lui politic, chiar si atunci cand, din dorinta de a se face inteles, mesajul lui nationalist era exagerat. Si-a iubit cu ardoare tara, cum putini pot s-o faca”, a mentionat, luni, Ion Iliescu pe blogul personal.

Citeste si Corneliu Vadim Tudor a murit. Noi dezvaluiri din Spitalul Militar din Bucuresti

El a spus despre Corneliu Vadim Tudor ca a slujit Romania si a sprijinit consensul national in probleme esentiale, precum integrarea in UE si aderarea la NATO.

“A slujit Romania, sprijinind consensul national atunci cand au fost puse in discutie subiecte esentiale, precum integrarea in Uniunea Europeana si aderarea la NATO. Corneliu Vadim Tudor si Partidul Romania Mare au facut parte, la inceputul anilor ’90 din coalitia guvernamentala alaturi de FDSN”, a subliniat fostul presedinte .

Citeste si Ciprian Marica, mesaj lacrimogen la moartea lui Vadim Tudor

El a amintit anul 2000, cand s-a aflat in competitie cu Corneliu Vadim Tudor in turul decisiv al alegerile prezidentiale.

“In anul 2000, precum se stie ne-am aflat in competitie directa in timpul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, intrand impreuna in faza finala. Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a facut, si-a gasit locul in istoria Romaniei post-decembriste.Transmit sincerele mele condoleante familiei indoliate, prietenilor si colaboratorilor sai politici. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a conchis Ion Iliescu.

Citeste si Gigi Becali, prima reactie dupa ce a aflat ca Corneliu Vadim Tudor a murit

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, in varsta de 65 de ani, a murit, luni, in Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau.
Adauga un comentariu