Local

Iesenii propun „Targul ofertelor de caritate” la Sarbatorile Iasului

Publicat: 30 sept. 2015
1

Luna octombrie este perioada în care Iasul straluceste, îsi aniverseaza trecutul istoric si devine capitala ortodoxiei. Cu acest prilej, iesenii propun diverse proiecte pentru un program cat mai bogat în evenimente diverse, care sa vina in sprijinul celorlalti cetateni. Astfel, alaturi de manifestari traditionale, la editia din acest an, iesenii propun ca pe bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant sa fie amenajata o zona cu corturi intr-un fel de „Targ al ofertelor de caritate„.

Aceasta initiativa vine din partea iesenilor cu simt civic si se axeaza pe oferirea de ajutor si sprijin fata de cei nevoiasi. „Propun ca pe bulevardul Stefan Cel Mare sa fie amenajata o zona cu corturi, intr-un Targ al Ofertelor de Caritate iesene. Se vor putea inscrie organizatiile, asociatiile si fundatiile din Iasi ce au un scop caritabil pentru a-si prezenta public oferta: cui se adreseaza, ce se urmareste, ce s-a realizat, cum se poate implica cineva. Pe langa slujba religioasa traditionala, pelerinii si iesenii sa poata pune in practica principiul dupa care si-a condus viata Sfanta Parascheva: dorinta de a face bine celor din jur. Sunt multe organizatii ce au in centrul preocuparilor diverse categorii defavorizate, dar care sufera de lipsa de vizibilitate, de lipsa de capital uman si financiar, iar zilele de sarbatoare sub simbolul Sfintei Parascheva sunt un bun prilej de a-i indemna pe oameni sa fie buni, credinciosi, solidari”, explica Anca Gherasim, voluntar activ din Iasi.

Astfel, in schimbul donatiilor banesti se poate oferi o insigna sau un obiect simbol prin care autoritatile in colaborare cu organizatile respective multumesc pentru implicare, fiind totodata si un material promotional pentru Sarbatorile Iasului.
Adauga un comentariu