Eveniment-Social

Iesenii organizeaza in aceasta seara un priveghi pentru teii retezati la comanda primarului

Publicat: 14 feb. 2014
1

Grupul de initiativa civica „Iasul iubeste teii” organizeaza astazi, la ora 17:00, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, o actiune de comemorare a teilor taiati ilegal de catre Primaria Municipiului Iasi, pe parcursul lunii februarie 2013. Actiunea urmareste sa readuca in atentia decidentilor locali solicitarea iesenilor de replantare a teilor pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Organizatorii evenimentului au lansat, cu acest prilej, o invitatie deschisa tuturor cetatenilor solidari cauzei replantarii teilor.

Citeste si: Astazi se implineste un an de la cea mai tampita decizie a primarului Gheorghe Nichita

„Actiunea subliniaza implicit dezacordul publicului larg fata de decizia samavolnica a administratiei publice de a defrisa teii din centrul orasului si reprezinta, totodata, un act simbolic prin care atragem atentia asupra importantei urbanistice, ecologice, culturale, a replantarii acestor arbori pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant”, a declarat Alexandrina Dinga, unul din ecologistii care vor organiza protestul. Iesenii ce vor participa la „priveghi” vor avea oportunitatea de a se alatura celor peste 1.300 de semnatari ai petitiei lansate pe 3 februarie 2014, pentru sprijinirea replantarii teilor.

Citeste si: Primaria a mai nenorocit un tei in centrul orasului – FOTO

„Pe pagina de Facebook au confirmat ca vor veni la aceasta actiune circa 200 de persoane, alte 100 anuntand ca este posibil sa vina. Oricum, ne asteptam sa fie prezente cel putin 100 de persoane. Cei care isi amintesc cu placere de existenta teilor pe Stefan vor avea, ca de fiecare data, o intalnire pasnica. Vom pune cate o lumanare langa fiecare salcam japonez, in amintirea teilor. Am pregatit si o sedinta foto, vom aduce foi A4 si markere, pe care participantii pot scrie mesaje pe care vor sa le transmita municipalitatii”, a declarat Alexandrina Dinga.

Citeste si: Primarul Iasului, acuzat ca a macelarit centrul orasului – FOTO
Adauga un comentariu