Local

Iesenii nu sunt interesati de obtinerea fondurilor europene

Publicat: 29 apr. 2015
1

Desi au trecut aproape doua luni de la deschiderea primei sesiuni de depunere a proiectelor la sediul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Iasi, doar 3 ieseni au fost interesati de banii europeni. Acestia au depus proiecte de cateva sute de mii de euro pentru infiintarea unor ferme vegetale. Termenul limita de depunere a proiectelor este sfarsitul lunii octombrie. Prin noul Program National de Dezvoltare Rurala, masura 6.1. Instalarea tanarului fermier se pot obtine finantari 100 la suta, maximum 50.000 euro pentru afaceri. Bugetul pentru 2015, alocat acestui program, este de 111.209.889 euro, iar depunerea proiectelor se poate face online. Cei interesati pot depune proiecte la sediul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, pana pe data de 30 octombrie. Obiectivele programului pentru instalarea tanarului fermier sunt instalarea pentru prima data a tinerilor fermieri, ca sefi/manageri ai unei exploatatii agricole, imbunatatirea managementului, cresterea competitivitatii sectorului agricol, precum si conformitatea cu cerintele de protectie a mediului, igiena si bunastarea animalelor si siguranta la locul de munca. Submasura va crea posibilitatea tinerilor fermieri rezidenti, cu un minim de cunostinte de baza, sa se instaleze ca sefi/manageri ai exploatatiei.
Comentarii
  • Fondurile europene sunt Teapa si daca vrei sa vezi cum munca ta se duce pe apa sambetei poti incerca cu incredere aceste asa zise programe de dezvoltare( tanarul fermer si alte tepe).

    Tot acest program este gandidt sa dai gres si de aceia mare majoritate au dat gres si acuma plang dand declaratii pe la institutille statului care cand trebuie sa te ajute intorc spatele dar cand au ordin sa te ingroape sunt la dispozitia cetateanului.

  • motivul este birocratia si nu mai are cine pentru ca au accesat foduri pe vechiul program toti copii ,fine ,neamuri la toti directorii ,primarii,secretarii ,angajatii primariilor etc…..

Adauga un comentariu