Eveniment-Social

Iesenii isi reclama vecinii fumatori

Publicat: 05 feb. 2009
1

• Nemultumiti de vecinii care fumeaza pe casa scarii, iesenii au inceput sa faca reclamatii la Inspectia Sanitara de Stat • Cu toate ca faptele nu sunt de competenta acestora, inspectorii sanitari nu au ignorat reclamatiile iesenilor si au verificat fiecare situatie, luand legatura si cu asociatiile de proprietari

Iesenii reclama tot ce nu le convine in speranta ca autoritatile competente le vor rezolva problemele. Insa majoritatea celor care fac reclamatii nu se adreseaza autoritatii care poate lua vreo masura.

De curand, iesenii au inceput sa isi reclame vecinii fumatori. Astfel, la Inspectia Sanitara de Stat (ISS) Iasi au inceput sa apara tot mai multe reclamatii prin care iesenii sesizeaza ca vecinii lor fumeaza pe scara blocului. Insa, potrivit sefului ISS, dr. Manuela Trifan, institutia pe care o conduce nu poate lua masuri asupra acestor persoane. Asta pentru ca scara blocului este proprietate privata a tuturor locatarilor, iar Asociatia de Proprietari este cea in masura sa faca ordine sau sa impuna masuri. Cu toate ca nu este de competenta lor, inspectorii sanitari nu au ignorat reclamatiile iesenilor si au verificat fiecare situatie, luand legatura si cu asociatiile de proprietari. „Au inceput sa apara reclamatii din partea iesenilor, reclamatii care privesc fumatul in casa scarii. In ultima perioada am primit patru astfel de reclamatii, insa nu e de competenta noastra sa luam masuri sau sa dam sanctiuni. Casa scarii este o proprietate privata a tuturor locatarilor din blocul respectiv. Dar am facut verificari si am incheiat procese verbale cu asociatiile de proprietari, care trebuie sa rezolve aceasta problema”, a declarat dr. Manuela Trifan, inspector sef al Inspectiei Sanitare de Stat Iasi. Astfel, asociatiile de proprietari sunt cele care trebuie sa le impuna locatarilor sa mentina scarile curate, fara mucuri de tigara aruncate pe jos. In alta ordine de idei, inspectia sanitara a amanat controalele pe care trebuie sa le desfasoare in aceasta luna si in luna martie la unitatile sanitare cu paturi de pe raza judetului Iasi. Asta pentru ca li s-a recomandat sa amane acest control pana va fi stabilita noua organizare a institutiei. Totusi, intre timp, inspectorii sanitari vor mai verifica conditiile de igiena la unitatile infiintate prin SAPARD, statiile de distributie a apei potabile si fumatul in institutiile publice.
Comentarii
  • unii oameni uita ca traiesc intr-o colectivitate numita „Bloc” si ca trebuie sa se comporte ca atare. Ce se poate face ptr vecinii care coboara cate 3 trepte deodata, si asta la 11 noaptea? ..dar ptr aia care dau drumul la muzica la maxim numai ptr 5 min la 2 noaptea??

  • De ce sa nu aiba timp? Romania a devenit o tara de asistati. Bani primesc, singura munca este telecomanda … si votul. Curatenie in pensiile fara vechime in munca suficienta si stoparea sponsorizarii bugetare a bisericii si s-ar putea rezolva ceva serios fara alte eforturi pentru stat.

Adauga un comentariu