Eveniment-Social

Iesenii invitati la o noua intalnire BiblioZen

Publicat: 18 ian. 2015
Duminica, la data 25 ianuarie, de la ora 12:00, in Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene „Gh. AsachiIasi se va desfasura cea de-a treia intalnire din cadrul proiectului BiblioZen, eveniment ajuns la cea de-a doua editie. Tema abordata este intitulata „Alege constient Bucuria vietii” si va fi sustinuta de psihologul si consilierul psihospiritual Niculina Gheorghita. Participarea este gratuita. Pentru inscriere poate fi completat formularul online, de pe site-ul bibliotecii.
„Bucuria vietii este o stare pe care o experimentezi atunci cand esti tu cu tine in prezent, esti in armonie pe toate cele 3 structuri, corp – minte – spirit sau esti in unime cu natura, universul, oamenii din jur. Pentru a putea alege constient sa traiesti bucuria vietii este necesar sa constientizezi si sa activezi in tine cateva caracteristici sau puteri fundamentale. Acestea sunt acceptarea de Sine, iubirea de sine, respectul de sine. Pentru a putea trai cu tine si in armonie cu tot ce te inconjoara este necesar sa exersezi urmatoarele atitudini: detasarea, prezenta in aici si acum in tot ceea ce faci si recunostinta. Din acceptarea de sine se naste Libertate, iar din libertate se naste Bucurie. In aceasta stare de bucurie poti sa manifesti divinitatea din tine in tot si in toate. Cand te iubesti pentru cine esti traiesti in exculsivitate in lumina propriului suras si calatoresti numai pe calea bucuriei. Lipsa bucuriei se naste din lipsa iubirii de sine”, a spus consilierul psihospiritual Niculina Gheorghita.

„Atelierele de informare din cadrul Proiectului BiblioZen au un rol transformator in dezvoltarea personala care are un sens aparte pentru fiecare participant. Acestea vin cu o paleta larga de idei si subiecte interesante care aduc publicul intr-o stare de constientizare si intelegere a unor mecanisme de evolutie spirituala. Fiecare intalnire are cateva etape care sustine persoana in a deveni mai atenta la dimensiunea sensului personal, descoperind cine este si care ii sunt resursele. Aici participantii invata sa nu mai alimenteze credintele limitative proprii si gandirea distructiva si sa inlocuiasca atitudinea negativa fata de provocarile vietii cu o atitudine deschisa, congruenta nevoilor lor, realista si eficienta, prin care isi poate imbunatati calitatea vietii. Cred cu tarie ca desfasurarea unui astfel de proiect poate aduce mari beneficii atat la nivel individual cat si la nivel social, tinand cont ca participantii isi pot obtine instrumente de transformare reala si autentica de la Adevarati cunoscatori si Specialisti in domeniu, instrumente portivite fiecarui tip de personalitate si nevoie personala. In cadrul celui de al 3-lea atelier, din 25 ianuarie anul curent, suntem onorati sa ne alaturam unei mari valori iesene, distinsa doamna Niculina Gheorghita”, a spus psihologul Luminita Dana Leonte.

 

Niculina Gheorghita are o experienta de 25 de ani in cercetare si practica in domeniul psihospiritual, in vindecarea sufleteasca, psihica si fizica, cu participari si prezentari la simpozioane si conferinte de terapii alternative. A obtinut a doua licenta in psihologie in anul 2005, moment in care a inceput sa impleteasca terapia de suport psihologica cu terapia spirituala. In anul 2006 a primit atestatul de libera practica in psihologie clinica. A participat la diverse conferinte si workshopuri cu specific psihologic si psihoterapeutic din Romania si din stainatate. In iunie 2011 a creat si a inceput sa predea cursul de dezvoltare personala si spirituala „Regasirea puterii interioare”. In vara anului 2012 a obtinut diploma de terapeut expert bowtech la „Academia de Bowtech din Australia”, terapie de relaxare, antistres cu rezultate deosebite asupra depresiilor, fobiilor de toate tipurile, tulburarilor anxioase, traume, diverse afectiuni fizice. Niculina Gheorghita a scris si mai multe carti, anume „Regasirea puterii interioare”, „Bucuria de a trai fara masca”, „Bucuria de a trai in si cu Dumnezeu”, „Credintele noastre creeaza realitatea noastra”, „Afirmatii pentru voi…”, „Cunoasterea si fluxurile de constiinta cuantica”, „Din vorbele de duh ale strabunilor”, „Cuvintele deschid fluxurile de constiinta cuantica” si „Autovindecarea incepe din creier prin forta mintii”.Adauga un comentariu