Local

Iesenii invita hotii in casa. Bunurile sunt scoase pe geam

Publicat: 30 aug. 2016
1

Furturile din locuinta i-au pus pe jar pe oamenii legii. Ieri, între orele 10:00-11:30, având în vedere campania de prevenire a furturilor din locuinte „Neglijenta – Invitatie deschisa la furt„, politistii Sectiei 2, împreuna cu cei din cadrul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au organizat si desfasurat o actiune stradala de informare pe strada Florilor, soseaua Arcu, strada Zugravi si strada Bacinschi.

Scopul urmarit a fost prevenirea furturilor din locuinte, actiunea derulându-se pe doua paliere: distribuirea de pliante cu informatii privind protectia locuintelor, direct cetatenilor întâlniti pe strada sau prin introducerea în cutiile postale, si recomandari verbale oferite persoanelor întâlnite pe strada, privind modul în care infractorii actioneaza în perioada sezonului cald, profitând de neglijenta proprietarilor de apartamente situate la parterul blocurilor, care lasa geamurile deschise.

Totodata, oamenii legii au facut recomandari preventive, care trebuie cunoscute si respectate pentru a evita victimizarea. S-a insistat pe importanta cunoasterii si aplicarii masurilor cu caracter preventiv, pentru a nu deveni victima a infractorilor. Beneficiarii acestei activitati au fost 200 de persoane, tineri si vârstnici.

Citeste si:  Masuri sporite de securitate la frontiera cu Serbia. Care este motivul?
Comentarii
  • Justitia sau chiar politia lasa hotul liber!!!
    Daca i-ar ucide (cea mai buna solutie) s-ar imputina si speria ca-i omoara politia.
    Ex. din centru Iasului. Un prieten a prins hotul (***** evident) care i-a furat telefonul baiatului lui.
    Politaiul nu-ti da voie sa-l bati. Dupa cum stim cu totii, infractorul are drepturi. I-a sugerat sa-l lase in pace ca e sarac… sa nu depuna plangere.

Adauga un comentariu