Eveniment-Social

Iesenii de pe Cuza Voda isi striga disperarea: „Pe noi nu ne-a intrebat nimeni”

Publicat: 13 aug. 2013
1

@ Proprietarii de pe Cuza Voda s-au saturat de amenintarile municipalitatii @ Chiar daca a detinut zeci de ani cladirile, primaria le cere noilor proprietari sa le repare, in caz contrar riscand amenzi

Municipalitatea ieseana sustine ca a abandonat un proiect de 20 de milioane de euro din cauza iesenilor de pe Cuza Voda. Motivul l-ar reprezenta refuzul acestora de a preda primariei locuintele, in comodat, pentru a le reabilita fatadele. Intreaga strada Cuza Voda se zbate acum in mizerie, zona iesind in evidenta prin cladirile vechi de pe care tencuiala cade pe pavajul nou de pe trotuare.

Materialul publicat de BUNA ZIUA IASI la finele saptamanii trecute a starnit insa revolta unor proprietari din zona. Unii aduc argumente prin care sustin ca proiectul municipalitatii de reabilitare a fatadelor cladirilor a fost doar unul de forma, neintentionandu-se de fapt nicio investitie.

G. B., proprietara unor apartamente la etajele superioare ale unui imobil de pe Cuza Voda, sustine ca municipalitatea nu a facut pana in prezent nimic pentru transformarea zonei, lasand in paragina chiar si partile de imobile pe care le mai detine. „Eu locuiesc deasupra farmaciei de vizavi de Moldoconstruct. Am castigat retrocedarea in instanta, in 2010. Cand am primit inapoi respectivul spatiu de la primarie, ni l-au dat inapoi intr-o stare de neimaginat. Cred ca am carat 100 de saci de gunoi de acolo. Imobilul e de patrimoniu, e scump de reparat, dar noi am facut ce s-a putut. Primaria are insa parterul cladirii si nu a facut nimic. Ba chiar lucrarile facute in zona sunt in batjocura. Dupa ce au pus pavele, apa a inceput sa se scurga in cladire. Ce norme au respectat ei acolo? Este de neconceput sa vina sa ne ameninte cu amenzi sa reparam cladirile, cand ei nu au facut nimic pentru proprietatile lor. Despre repararea fatadelor, nu mai vorbesc. Pe noi nu ne-a intrebat nimeni, nimic, niciodata”, a declarat ieseanca.

Reprezentantii primariei au gasit o justificare, concluzia fiind ca actualii proprietari trebuie amendati chiar daca primaria nu a facut nimic pentru acele imobile timp de decenii. „Sunt cazuri in care imobile ale primariei nu au putut beneficia de investitii pentru ca se aflau in litigiu. La fel este si cazul cu Palatul Braunstein. In aceeasi situatie este si Blocul Fantoma M2, pe care nu-l putem demola pentru ca sunt litigii. Cu respectiva doamna nu s-a mai discutat, probabil pentru ca proiectul devenise deja nerealizabil cand a castigat imobilul. In ceea ce priveste responsabilitatile proprietarilor, acestea sunt stabilite prin legi”, a transmis Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.
Comentarii
  • Primaria incaseaza de la chiriasi lunar sume de bani, insa nu a mai investit deloc in consolidarea constructiilor de pe Cuza Voda.

Adauga un comentariu