Actualitate

Iesenii cu datorii la incalzire risca sa isi piarda casele

Publicat: 08 nov. 2012
1

@ Din cauza datoriilor uriase pe care le inregistreaza catre furnizor, iesenii sunt dati in judecata pentru recuperarea banilor @ Datoria de aproape 10 milioane de lei trebuie sa intre cat mai repede in conturile Dalkia, iar din acest motiv, municipalitatea a trecut la executarea silita a iesenilor @  Peste 250 de asociatii ale Termo-Service au datorii de aproape 3 milioane de lei

Sefii termocentralei iesene au accelerat actiunile de recuperare a banilor de la populatie si s-a ajuns ca mii de ieseni sa fie dati in judecata de CET SA si Primaria Iasi pentru a se putea plati o datorie de 9,7 milioane de lei catre Dalkia Romania, suma care ar reprezenta o parte din contravaloarea serviciilor oferite de francezi iarna trecuta. Mii de ieseni risca sa-si piarda casele, procedura de executare silita fiind modalitatea prin care operatorul isi poate lua banii in ultima instanta. Reprezentantii Primariei Iasi sustin ca datoriile pe care le au iesenii catre CET au fost recuperate in mare parte pe parcursul acestui an, in care cetatenii au avut de platit facturi aproape duble la incalzire fata de anii precedenti. „Avand in vedere suma pe care trebuie sa o recupereze CET-ul de la populatie, stam bine. Pentru recuperarea sumelor restante vom urmari in primul rand sa facem contracte de esalonare. Vom fi cat se poate de atenti cu recuperarea banilor de la populatie si vom ajunge chiar si la executare silita”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Aproape in fiecare zi, la Tribunalul Iasi sunt inregistrate dosare care au ca reclamant SC CET SA. Numai saptamana trecuta, au fost inaintate peste 50 de asemenea procese. Cele mai multe asociatii pe numele carora administratia CET a deschis procese care au ca obiect „pretentii”, se gasesc in cartierele Dacia, Canta, Galata sau Alexandru.

Mii de ieseni au fost dati in judecata

Cea mai mare firma de administrare a locuintelor din Iasi gestioneaza în prezent aproximativ 600 de asociatii de proprietari, cu peste 23.000 de apartamente. Peste 250 de asociatii ale Termo-Service au probleme mari cu datoriile pentru termoficare, iar din aceste motive, multe dintre ele au incheiat acorduri de esalonare cu reprezentantii Dalkia Termo Iasi, tocmai pentru a eschiva pe moment executarea silita a locatarilor.
Firma Primariei Iasi. care administreaza o treime dintre asociatiile de locatari din Iasi, a intentat peste 5.000 de procese in instantele judecatoresti pentru recuperarea restantelor de plata de la clientii sai. Datoria asociatiilor administrate de aceasta firma catre Dalkia se ridica la aproape 3 milioane de lei. „Termo-Service are pe rol aproximativ 7.000 de procese in instanta pentru recuperarea datoriilor de la clienti. Listele de plata se fac prin repartizarea facturilor emise de catre furnizorii de utilitati dupa legislatia aflata in vigoare, iar verificarea corectitudinii facturilor se poate face prin confruntarea indexului existent pe factura cu indexul de pe aparatul general de masura”, explica Tudor Tudose, directorul general al Termo-Service SA
Atat asociatiile de proprietari cat si simple persoane fizice care nu si-au platit facturile catre termocentrala ieseana sunt acum chemate in fata judecatorilor. Ca si procedura, iesenii cu datorii semnificative catre CET vor primi un termen limita de plata a restantelor. In caz contrar, acestia vor intra in procedura de insolventa, ceea ce inseamna ca CET SA si Primaria Iasi pot pune mana pe apartamentele datornicilor ca si contravaloare a facturilor neplatite. Din totalul datoriei, Termo-Service a livrat catre Dalkia doar 200.000 lei din totalul de 3 milioane pe care le datoreaza firma de administrare a locuintelor. „Facem eforturi in continuare pentru recuperarea debitelor atat pe teren cat si pe linie juridica, insa nu putem face estimari cu privire la plata pe care o vor face cetatenii. Am purtat o serie de discutii cu cei de la Dalkia si am stabilit un protocol de colaborare. Am dat dispozitia sa se ia mai multe masuri de recuperare a datoriilor”, a declarat Tudor Tudose, directorul general al Termo-Service SA.
Comentarii
 • termo-service este capusa lui nechita de stor bani de la fraieri!am incercat sa nenebarasam de aceasta capusa si din cauza unor rau platnici betivi care semneaza condica la crisme de 2-3 ori pe zi ,n-am reusit mereu ne taie apa din cauza lor si sunt cu locuite private.si culmea cei acre au 2-3 surse de venit sunt rau platnici rai de gura si nesimtiti.ce putem face pentri a-i da la brazda? cei de la termoservice au tot interesul sa mentina fraierii ca sa aiba de unde plati toate putorile car fumeaza si arunca tigarile pe jos,asta factoata ziua si noi ii platim.si se comporta si mizerabil si le raspund jignitor locatarilor care vor sa se retraga.DE CE NU PUTEM FACE CONTRACTE INDIVIDUALE?DE CE TREBUIE INTERPUSI CARE SA SPECULEZE SI SA FURE???NE-AM SATURAT DE ACEST SISTEM PACATOS CONDUS DE INFRACTORUL NECHITA.AU PROGRAM DE LEHUZA 9-*5,IAR DAC-I CAUTI PE LA ** DEJA SUNT PLECATI.

 • Daca v-a mincat in fund sa votati – USL – PSD – PNL – si pe NICHITA primar , la iarna o sa muriti de frig si o sa platiti ca boii ce ati votat ca oile, facturi astronomice la caldura . Asa va trebuie, chiar mai rau, pina o sa va treziti cu cine sa votati si mai ales , pina o sa va treziti ca trebuie sa mergeti la vot, indiferent cu cine votati, nu sa stati acasa ca boul pe coada, dupa care sa injurati ca nu trebuia sa iasa NICHITA primar.

  • POti vota si CPM , nu neaparat PDL … si-o sa ajungi la concluzia, ca bati drumul de pomana pana la sectia de votare! Cum era Ceausescu reales la al-jde mii-lea Congres, asa se aleg si astia intre ei! Ar trebui sa luptam cu totii pt un post in Parlament, acolo devii NEMURITOR !

 • D-le primar Nichita si d-le prim-ministru Ponta, la cei peste sase sute de amariti disponibilizati abuziv de la CET Iasi, cind dati banii pentru ajutoarele legale de concediere ? Nu credeti ca s-a intins coarda prea mult si s-ar putea sa crape chiar pe noua dec. a.c., ?

  • Vasile, cred ca o sa ti-o dea prin gura chiar pe 9 decembrie a.c. Disponibilizare abuziva? Tu nu te intrebi cum de nu s-a daramat CET-ul dupa concedierea a jumatate din personal? Nu cumva erati o gasca de putori care va imbuibati pe spatele iesenilor care platesc agentul termic cat nu face? Mai vreti si salarii compensatorii?? De ce? Pentru ca ati „lucrat” la stat si acolo totul e platit de contribuabilul fraier? Daca ai fi fost angajat la privat o luai de mult in mana si nu mai cerseai „agiutoari”! Incearca sa-ti gasesti ceva de munca, Vasile.

   • Mai draga , sper sa ma insel, dar se pare ca esti un handicapat mintal pus la cale de primarul Nichita, ca sa faci asemenea comentarii idioate. Dupa ce am fost dati afara abuziv dupa 25 – 3* de ani de munca , nu cerem decit sa ne fie respecte drepturile legale stipulate in contractele colective de munca . De asta merge tara asta din rau in mai rau pentru ca handicapati mintali ca tine asistati sociali, fac comentarii idioate si habar nu au ce insamna drepturile legale stipulate in contractele colective de munca. Tu nu sti ce inseamna sa ai doi copii si sa nu ai ce le da de mincare.

    • @elena Handicapati mintal sunt oamenii ca tine, cu mentalitatile comuniste adanc infipte in mintile lor cretine. De ce „dati afara abuziv dupa 25 – 3* de ani de munca”, cand realitatea demonstreaza ca nu mai era nevoie de voi, ori, dupa cutuma comunista, trebuia sa trandaviti, pe acolo, pe banii iesenilor care platesc, numai ei stiu cum, servicii de termoficare scumpe si de tot rahatul, pana ieseati la pensie. Cat despre „drepturile legale stipulate in contractele colective de munca”, acestea nu sunt decat privilegii nemeritate, platite tot de bietul contribuabil iesean, privilegii care nu exista decat in institutiile publice si societatile de stat, adica acolo unde metehnele comuniste s-au mentinut! „De asta merge tara asta din rau in mai rau pentru ca handicapati mintali ca tine asistati sociali”(cat de bine te-ai descris in aceasta fraza!!!) cer ajutoare in loc sa-si caute de munca. Daca vrei sa percepi corect realitatea mai intreaba si pe cei care ti-au platit atatia ani salariul, adica iesenii racordati la termoficare care, nu degeaba, s-au imputinat atat de mult! Cu sincera compasiune.

     • Termoficatu si Caloriferu voi sunteti de seviciu in campanie. E treaba voastra!
      Oamenii sunt purtati gratuit pe drumuri, si nu ei au facut apa chiora in bidoanele cu care voi va incalziti, si NU au luat nici salariu din asta!
      Daca cunosti, tehnic cum se face curentul si caldura, nu mai scuipati aceste aberatii!
      Citeste pretul aprobat azi, platit de ieseni si facut fara leafa de la acesti oameni si judeca corect! Sa ne mai spui cum te-au chinuit patronii si cate intreprinderi ai mai schimbat tu, pana sa poti scrie aici la ziar! Dar nu uita ca la cet, conducatorii lor au fost practicieni si diletanti chiar si in conducere cu motoreta, comportandu-se ca niste frizeri necalificati, in tuns iarba, fara masina si trusa de scule!

     • Bushila, Bushila, tot poet ai ramas! Plin de figuri de stil dar pe langa subiect. Pai daca mai erau si disponibilizatii pe acolo, gigacaloria ar fi avut acum un pret dublu. Oamenii nu vorbesc doar ca sa se afle in treaba ci s-au cam saturat, cum zice caloriferu, sa plateasca „servicii de termoficare scumpe si de tot rahatul”. Oricum, de la CET au plecat toti clientii industriali si jumatate din cei casnici iar daca nu se face ceva, in sensul scaderii pretului si imbunatatirea serviciilor, in 2-3 ani in locul CET-ului din zona industriala va aparea un mall iar la Holboca se vor turna filme. Disponibilizarile vor continua, fiindca fara adaptare la cerinte si restructurare, CET-ul se va inchide! Ce vrei? E dura si are reguli nemiloase economia capitalista!

     • Pentru Boc-Capitalismul este un regim politic, economic si social bazat pe libera initiativa, proprietate privata si concurenta iar propietatea privata se genereza prin acumulare!
      Dar la Iasi se reinventeaza atat capitalismul cat si energia!

     • E clar acesta este o mostra a electoratului psd-Nichita –care nu stiu decit sa jignesca si sa injure, acesta fiind singurul lor mod de comunicare daca nu esti de acord cu ei, pentru ca atita ii duce mintea, drogati, inapoiati – redusi mintal si oligofreni, care vor sa para destepti – De fapt cum te cheama “caloriferu” sau “termoficatu” petru ca de drogat si handicapati mintal ce esti nici tu nu stii exact cum te cheama. Prost ai fost – prost ai sa mori, indiferent de ce comentarii mai faci –

     • @ieseanul Cum ziceai ca e cu mostrele alea: „care nu stiu decit sa jignesca si sa injure, acesta fiind singurul lor mod de comunicare daca nu esti de acord cu ei, pentru ca atita ii duce mintea, drogati, inapoiati – redusi mintal si oligofreni, care vor sa para destepti” De fapt cred ca ii cheama pe toti ieseanul ca tare bine te mai incadrezi la jigniri si insulte, numai ca ei par ceva mai destepti si mai instruiti decat tine.

    • Madam, ce căcat ai făcut în zecile de ani de muncă? Ai luat o întreprindere relativ profitabilă, ai pus-o pe butuci și, profitând de monopol, ai oferit servicii de căcat ȘI CU SUPRATAXĂ ieșenilor. Pentru asta nu ți-aș da primă, te-aș grupa cu colegii tăi de breaslă și te-aș lega de podul Nicolina să dea mârlanii cu căcat în tine. te legi de asistați social dar tu însăți vii la cerșit „compensații” pentru că ai fost dată afară de la locul de muncă de bine ce ți-ai făut treaba. Lasă boieria, lasă laba tristă cu copiii care-ți mor de foame și angajează-te vânzătoare la magazinul de pâine. Poate de data asta nu-l bagi în faliment.

 • Bine ca l-ati votat pe Nechita. Acum nu mai aveti caldura, in curand pe strazi si trotuare nu se va mai putea circula intrucat iarna saraca a venit pe „neasteptate”….Felicitari tututor alegatorilor pentru alegerea facuta!

 • Pai fratilor, eu mi-am plati mereu la timp intretinerea la Termoservice si nu am avut penalizari nici macar un leu, pe cand vecina de la trei avea o suta saptezeci milioane la restanta si optzeci milioane penalizari la penalizare. Jumate lea castigat in instanta si au fost sterse de pe lista cu hotarare judecatoreasca si pentru cealalta jumatate de penalizare ia radiat-o domnu Tudose pe toata contra sumei de zecemilioane pe care ia dat prin administratoru de la noi. Pai atunci ma intreb e posibil ca unii sa fie cinstiti si altii nu ?

 • Vad ca ii tot injurati pe Nichiteanu si pe cei de la Dalkia sau Termoficare. Si la noi sunt proprietari de apartamente care au datorii la utilitati de peste unasutamilioane lei, iar altii, corecti, cu plata la zi stau din cauza acestora fara utilitati: apa rece, calda sau caldura.
  Corect ar fi ca ceilalti, cei corecti, sa se alature reclamantului care are de recuperat datoriile de la datornici si sa il sustina in demersurile lui. Inteleg situtia cand chiar sunt probleme sociale, dar sunt persoane(si pot veni cu exemple concrete) care chiar nu vor sa plateasca, in timp ce pleaca prin excursii, detin cate doua masini, se distreaza foarte bine, iar pentru platit utilitatile nu au bani.
  Acestia rad in nas celor corecti, care sufera de pe urma comportamentului lor antisocial.
  Ar trebui ca proprietarii corecti sa se uneasca si sa-i scoata din imobile pe cei incorecti.
  Si ca o paranteza, executarile silite penru imobile inceteaza pe perioada iernii si nesimtitii vor acumula datorii si mai mari la utilitati. Pana la urma o vina o are si reclamantul, ca asteapta sa se adune o suma cat mai mare si nu trece rapid la executare silita.

 • ASTA E DE FAPT INTENTIA ! DALKIA NU STIE CIT VA MAI PUTEA OPERA CA FURNIZOR DE ENERGIE TERMICA DEOARECE ,DUPA CUM NE JECMANESC MINA IN MINA CU NICHITA SI CHIRICA,POPULATIA DEVINE DIN CE IN CE MAI SARACA SI OSTILA…DE ACEEA DALKIA SE VA TRANSFORMA INTR-UN AN -DOI, INTR-O AGENTIE IMOBILIARA SI CU SPRIJINUL CELOR DOI „CAPI MAFIOTI” DE LA PRIMARIE VOR LUA „LEGAL” CASELE OAMENILOR.VOM AVEA CARTIERE INTREGI CU REZIDENTI FRANCEZI…IAR IESENII JEFUITI, RAMASI FARA CASE, SE VOR RETRAGE IN GHETOURI…SEAMANA CU O STRATEGIE STRAINA VERIFICATA IN ALTE TARI, INFAPTUITA DE UNELTELE LOCALE CORUPTE. ASTA SA FIE OARE EXPANSIUNEA EUROPEI IN TARILE INGENUNCHIATE ? IATA O TEMA (TEAMA) SERIOASA !

  • Chiar daca ai dreptate incearca sa scrii textul cu litere mici – nu cu litere mari – pentru ca nu se intelege nimic, mai ales locul unde se termina o propozitie si incepe alta propozitie. Votati in continuare – PSD – PNL – si la iarna, o sa muriti de frig dar cu satisfactia ca ati votat – PSD – PNL

   • Mai, tu esti postac perdelist, ca prea ai o singura ideie si aia fixa? Indiferent despre e vorba, tu o tii cu votati si votati!!! Ma pish in votul vostru hotilor ca pe oricine ai vota tot un hot votezi! Trebuie sa fii prost sa nu intelegi asta!

  • Scuză-mă, dar ești făcut la beție, ieșene? Adică, tu zici aici că Iașul ar fi un fel de El Dorado în care parizienii s-ar muta mâine, nu? Iertat fie-mi limbajul, dar băi prostule, nu sunt românii ăia care pleacă la ciordit în Franța? La ce să-ți vină francezii aici mă, să facă coadă să-ți reguleze nevasta? Să fie mușcați de câinii vagabonzi și să-și rupă mașinile în gropile lui Nechita?

 • Esti un nesimtit si un minciunois tov.TUDOSE,esti paravanul lui Andries,tata si fiu,unul la repartitoiare si unul la termo service,dar nu rewcunoasteti ca sunteti securisti comunisti care va ascundeti sub diferite forme ca sa aratati ca sunteti cinstiti mafiotilor,hotilor,de asta aveti sute de angajati,nu mai sunt chelt.acum sunt comusioane chelt.curataenie,administrare,chelt.personal,acum o luna si pe sept.sunt alte chelt,in valoare de 6.*9 lei,bateau la ochi chelt.personal,nesimtitilor.Dati afara asa cum sa dat de peste tot nu tineti sute de angajati ce nu fac nimic,atitea sefi la instoalatori pe sectoare cu neveste sefe dineinteles de sector.Aveti profit,aveti sediu nou ca cel din BULARGA era neincapator la citi nesimtiti sunteti.citi cetateni sunt plecati in strainatate si sunt trecuti la intretinere,platesc toate aceste chelt. sa va asigurati voi salariile nesimtite,plus caldura la tevile care nu exista in camere.Pana nu o sa iesim in strada cu toti indiferent daca suntem sau nu la zi cu intrtetinerea acesti nesimtiti impreuna cu NICHITA o sa-si bata joc mult si bine de noi,de ce suntem asa de lasi ,nu avem curajul sa ne aparam ,unul nu e de ajuns cu toti trebuie sa le aratam ca ei sunt mafioti,hoti,de ce nu suntem uniti indiferent de pozitia sociala ,de cit suntem de saraci sau bogati.Chiar asa ne-a dezbinat acesti comunisti de dupa *9,acesti hoti care a furat acest popor,l-a dezumanizat,ne-a spalat creierii mai ceva decit CEAUSESCU.TUDOSE ,ANDRIES,NICHITA la nivel de munic.IASI sunteti mafiotii mafiotilor,meritati sa stati linga CEAUSESCU care nu a furat cit ati furat voi securisti imputiti,ca ati mintit si dupa revolutie si prostii vau crezut ,de asta v-ati permis sa faceti ce vreti din acest popor.Si ca voi sunt multi in tara asta in toate judetele,de asta am ajuns cea mai corupta tara din europa

 • Da,asa este ,termo service este capusa lui NICHITA ca acolo sunt adunate toate pilele lui NICHITA,de asta platim asa mult intretinerea cu fel de fel de chelt de ei inventate,de asta lucreaza cu profit ca prostii tac,asta meritam daca ne lasam calcati in picioare de acesti securisti.SA VINA POCHII CATOLICI SA PLATESCA RESTANTELE SARACILOR SI NU NUMAI CA EI l-AU ADAPOSTIT PE ACEST INFRACTOR IN ZIUA ALEGERILOR LOCALE.

  • avem si masina patru ori patru,avem si sedii noi,aurora,bularga..avem si salarii,si bairame,,avem de toate,care e problema?vin alegerile,bani,bani si iar bani-deviza lui tudose!

 • „Votati USL. Pentru ca doar asa se poate mai rau… dupa alegeri o sa se scumpeasca brusc pretul caldurii iesenilor. Nu trebuie speriati oamenii pana pe 9 decembrie” Gheorghe Nichita+ Gheorghe Emacu.

 • D-le primar Gh. Nichita, este adevarat ca omul dvs. de incredere Corneliu Mititelu, care se ocupa de lichidarea CET Iasi, a vrut sa plateasca saptamina trecuta, banii pentru ajutoarele legale de concediere la cei peste sase sute de disponibilizati de la CET Iasi, si dvs. nu ati fost de acord ? Nu stiu daca realizati care sunt efectele negative asupra partidului datorita prejudiciului de imagine pe care l-ati declansat in presa, cu aceste comentarii acide asupra dvs. si implicit asupra PSD-ului . Totusi, chiar nu realizati ca suntem in campanie electorala si ca ar trebuii sa evitati aceste comentarii care aduc numai prejudicii de imagine PSD-ului, sau aveti o intelegere cu cei de la PDL si PP-DD , ca pe tot parcursul campaniei electorale, sa declansati tot felul de scandaluri in presa, cap de afis fiind cel de la CET Iasi, pentru a strica imaginea PSD-ului si implicit a USL-ului ? . Oricum la prima sedinta de partid v-oi ridica problema acestui scandal de la CET Iasi si a degradarii imaginii PSD-Iasi, din cauza dvs. Ar fi bine sa le dati banii , ca sa se termine odata cu acest scandal mediatic si sa lasati, sa se desfasoare in liniste campania electorala, de care sunteti direct razpunzator .

  • După doi-trei ani ai s-o **** la fel cum ai supt-o după optzeci si nouă. Tot șmecherii vin la putere, iar, din când în când, pulifrici ca tine se trezesc că e timpul să-l schimbe pe ăla de i-a furat până acum cu unul care o să-i fure mai bine. Și culmea e că pentru 5 minute parcă te simți mai puternic.

 • Nu doar masina 4X4 si sedii noi , dar DOMNUL TUDOSE ISI CONSTRUIESTE SI CASA LA PIATRA NEAMT……..tot din banii iesenilor, tot din penalizarile umflate nesimtit pe listele de plata.Asa ca nu va mirati ca fura ca in codru , sa vedeti voi iarna asta ce o sa platiti la intretinere …..ca na poate terminam viluta de construit pina in primavara, sa avem unde sa ne oxigenam creierii si sa ne aeresim slanina depusa de atita stat pe scaunul de director.Voi credeti ca e usor sa stai si sa vorbesti calm, frumos si cu bun simt locatarilor, iar cand ies din birou sa-i injuri si sa te razbuni punand citiva metri cubi de apa in plus pe luna viitoare? Nu e usor! Dar aliatii din jurul lui il ajuta sa depaseasca aceste momente tensionante ……iar luna viitoare pe langa leafa , mai iau si o prima……..Si uite asa a prosperat domnul Tudose in doi ani cum nu a mai facut-o nici un director din primarie…….e o valoare domnilor, e o capacitate, io zic sa-l votati primar al iasului dragi !In doi ani casa, masina( ca loganul il zguduia prea tare ),sedii noi, concedii in strainatate!Da dragi ieseni aici s-au dus banii vostrii si tot in contul Tudose vor intra si iarna asta.Va doresc nervi tari si domnului Tudose sa termine de ridicat mai repede vila!Bestie!

Adauga un comentariu