Actualitate

Iesenii care vor sa devina politisti urmeaza sa dea testarile

Publicat: 28 apr. 2016
1

Mii de ieseni si-au depus dosarele, dupa ce Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a dat startul ocuparii a 130 de posturi vacante de agenti de politie. Cei care doresc sa devina agenti de politie s-au înscris la concursul organizat în acest scop, toate posturile fiind în specialitatea ordine publica, fiind prevazute în cadrul Posturilor de Politie Comunale. Proba test scris va consta într-un test de tip grila, elaborat din tematica si bibliografia recomandata, având ca scop verificarea cunostintelor de specialitate pe care le au candidatii si va avea loc la data de 14.05.2016.

Concursul va consta în desfasurarea urmatoarelor probe: Evaluarea performantei fizice; Test scris, de tip grila; Interviu pentru departajare. La proba de evaluare a performantei fizice pot participa numai candidatii a caror candidatura a fost validata de comisia de recrutare si care sunt declarati „apt” medical si psihologic. „Îti spunem de la început ca simpla înscriere la concurs nu te face politist, pentru a fi colegul nostru este nevoie de multa munca, responsabilitate si daruire. Dupa ce vei parcurge toate etapele de selectie, vei fi declarat apt din punct de vedere medical, fizic si psihic si vei trece de proba de evaluare a cunostintelor teoretice, vei participa la cursul de initiere în cariera si vei lucra ca agent de politie la posturile de politie comunale din judetul Iasi. Dupa 6 luni, în care te vei afla în responsabilitatea unui coleg cu experienta, care îti va arata ce presupune munca de politie, vei sustine un examen de definitivare”, au precizat reprezentantii Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Sursa de recrutare este formata exclusiv din persoanele care au avut calitatea de agent de politie si pot fi reîncadrate, dupa încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o alta functie publica, pierderea capacitatii temporare de munca sau în urma reorganizarilor institutionale) si care au studii corespunzatoare cerintelor postului.
Comentarii
  • Angajati toti libidinosii..frustratii..oameni de la sapa(fara pic de scoala….si as enumera mult mai multi…din aceasta clasa..si nu numai..ca doar POLITIA LOCALA de asa ceva are nevoie..Sa va fie rusine mizerii ordinare ..care frecati menta toata ziua..in toate sectiile de asa zisa POLITIE LOCALA…tineti rebuturi de la 55 ani in sus care vin si mananca prin Magazine..si se milogesc …de trei lei cartofi prajiti(exemplele pot continua..Si tara noastra creste cu elan si spor

  • mai analfabetule de militian local….nu mai fa confuzie politia locala nu face angajari acum ci Politia Romana….de libidinosi ca tine nu are tara nevoie…marsh la kk

Adauga un comentariu