Eveniment-Social

Iesenii au luat cu asalt Cimitirul Eroilor din Letcani

Publicat: 29 mai 2014
1

@ Comuna ieseana Letcani s-a aflat ieri in centrul manifestarilor dedicate Zilei Eroilor Neamului @ La Cimitirul Eroilor din localitate au fost prezente zeci de oficialitati locale si judetene care au adus un omagiu celor care si-au dat viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial

Zeci de persoane au tinut sa asiste ieri in Cimitirul Eroilor din comuna ieseana Letcani la manifestarile dedicate cinstirii eroilor neamului. La eveniment au luat parte oficialitati locale si judetene, parlamentari, militari ai Batalionului 151 Infanterie, dar si numeroase persoane din localitate. Autoritatile locale din Letcani s-au aratat multumite de modul cum s-au derulat evenimentele.

Iata cum a fost sarbatorita Ziua Eroilor la Letcani – FOTO, VIDEO

„Este o zi de mare insemnatate pentru noi. Cimitirul Eroilor din comuna Letcani este unul din cele mai mari din tara, cuprinzand mormintele eroilor neamului din 1944. Pentru inceput am sfintit un monument dedicat eroilor neamului, unde sunt trecut toti cei care si-au dat viata pentru patrie. Ma bucur pentru ca la Letcani a venit atata lume, de la oficialitati, la parlamentari, la militari si veterani care au luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Avem un program foarte incarcat. Dupa ceremonia religioasa ce va avea loc la Crucea Eroilor, ne vom deplasa la o masa comemorativa si, de asemenea, avem in vedere si alte evenimente”, a spus Stelian Turcu, primarul comunei Letcani.

In Cimitirul Eroilor din comuna Letcani sunt ingropati 1.134 de soldati romani cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Ieri, la manifestari au fost prezenti, printre altii, prefectul Romeo Olteanu, subprefectul Bogdan Abalasi, Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, vicepresedintele CJ Iasi. De Inaltarea Domnului, comuna Letcani s-a aflat si in plina sarbatoare. Manifestarile dedicate Zilei Eroilor au coincis si cu serbarea comunei. „Ne bucuram de prezenta tuturor celor de aici. Astazi (ieri – n.r.) sarbatorim si ziua comunei si am pregatit un spectacol dedicat oamenilor din Letcani si nu numai”, a adaugat primarul Stelian Turcu.
Comentarii
  • Probabil este singurul primar care face ceea ce a promis, atat cat se poate. Poate are si el minusurile lui, ca doar e om. Dar celalalt primar 12 ani ce a facut pentru comuna asta???????????

  • Mult mai multe! In afara de pavele ce a facut? O cresa inutila si o primarie moderna? A si sustine o biserica la fel de inutila pentru noi. Sper sa nu-l mai voteze prostimea pentru 2 mici.

Adauga un comentariu