Eveniment-Social

Iesenii au avut parte, sambata, de „Magia serii in sunet si lumina”

Publicat: 27 sept. 2015
1

@ Pe scena au evoluat solistii, orchestra si baletul Operei Nationale Romane din Iasi, sub bagheta dirijorului Traian Ichim

Sambata, 26 septembrie, incepand cu ora 20:30, iesenii au putut participa la evenimentul grandios care a avut loc pe esplanada Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi. Spectacolul intitulat „Magia serii in sunet si lumina” s-a aflat la a V-a editie, iar la eveniment au participat in jur de 8.500 de persoane. Acestea au putut admira, pe parcursul celor aproape doua ore de spectacol, artistii Operei Nationale Romane din Iasi (ONRI). Pe scena au evoluat solistii, orchestra si baletul Operei Nationale Romane din Iasi, sub bagheta dirijorului Traian Ichim. Solistii au interpretat arii celebre din opere, iar baletul a evoluat pe scena dupa coregrafia celebrei balerine Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii si care le-a impartasit europenilor pasiunea sa pentru balet. Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucuresti, debutând cu dublul rol Odette-Odile din Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu si a jucat acest spectacol de peste 400 de ori, atat în tara cat si in strainatate.

Iesenii care au fost prezenti in fata Teatrului National au putut admira, de asemenea, si spectacolul de lasere, lumini si artificii. Evenimentul grandios, care a durat aproape 2 ore, a fost realizat dupa modelul evenimentelor oferite in anii anteriori pentru iesenii care s-au prezentat in numar destul de mare. Spectacolul a fost organizat de catre Opera Nationala Romana Iasi, in parteneriat cu Primaria municipiului Iasi.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la eveniment.
Comentarii
  • Foarte frumos!Foarte multi tinerei!Cateva consideratii pt. editiile viitoare(nu neaparat anuale):locatia aleasa mai buna ca cea de pe tampenia de pietonal.Pentru o mai buna vizibilitate,Palatul sau Piata Unirii cred ca ar fi fost si mai bune.Sonorizarea a lasat de dorit,mai ales in laterale unde erau adevaratii melomani,nu pe scaune in fata.Chiar si langa ecrane erau necesare difuzoare.Cateva ecrane si in cartiere?Sugestie:o zi dedicata doar muzicii clasice in care tot Iasul sa rasune de frumoase acorduri.Si daca am interzice concertele cu manele in Iasi?

  • Daca tot au inchis Stefan cel Mare macar sa face pe el manifestarile. Oficialităţile ( care or fi alea) au stat pe scaune, restul am stat prin boscheţi ! Anul trecut au făcut pe Ştefan cel Mare şi a putut vedea şi auzi toată lume. Sonorizarea nu a fost grozavă iar ecranele amplasate au lăsat de dorit !În rest totul a fost de vis chiar şi faptul că Beatrice Rancea nu prea ştia cum îl cheama pe actualul primar !

  • Mai, mai !!!cum sa nu stie B. Rancea cine este primarul, daca secretara ei este ruda primarului actual ???? Ei, poate este imprimat mult mai profund numele fostului primar, nea gigi broscauteanul !!!!mai Chirica, ai grija de memoria lui beatrice, caci cine stie…!!!!e cam singurica la iasi!!!noroc de Roticica-solista ca i-a aranjat o „spovedanie” la Patriarhie…in interviul Recunostinta…

Adauga un comentariu