Local

Iesenii au asteptat ASTA cateva luni. IATA ce le pregateste o faimoasa institutie publica

Publicat: 06 sept. 2016
1

@ Luna aceasta, trupa Nationalului iesean revine pe scena, cu bucuria de a darui emotii autentice, ca în fiecare stagiune, publicului, atât din Iasi, cât si din Chisinau @ Deschiderea stagiunii va fi marcata de doua reprezentatii ale spectacolului extraordinar „Goldberg Show – Facerea lumii si alte întâmplari”, programate pe 24 si 25 septembrie 2016, de la ora 19:00, la Sala Mare

La finalul acestei luni se deschide stagiunea de toamna la Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi. Concret, pe 24 si 25 septembrie 2016, de la ora 19:00, la Sala Mare este programata premiera spectacolului extraordinar „Goldberg Show – Facerea lumii si alte întâmplari”. Este vorba despre o întâlnire vibranta cu Marcel Iures si actorii ieseni, într-o piesa care copleseste prin constructie, mesaj, joc si emotie.

Citeste si:  Totul vizeaza publicul iesean! S-au pus in vanzare bilete pentru evenimentul teatral al toamnei, la Iasi

Biletele sunt puse în vânzare la Agentia Teatrala de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt sau la telefon 0232.255.999, on-line de pe www.eventim.ro si la sediile magazinelor partenere. Reamintim ca biletele achizitionate pentru spectacolul din 12 iulie, suspendat din cauza îmbolnavirii unui actor, sunt valabile pentru reprezentatia din 24 septembrie. Spectacolul este interzis persoanelor sub 16 ani si este o adaptare de Anca Maniutiu dupa „Variatiunile Goldberg” de George Tabori.

Citeste si:  Scena s-a intamplat in Iasi. Este pe prima pagina a ziarelor din Marea Britanie – GALERIE FOTO, VIDEO

Traducere aste asigurata de Alexandru Al. Sahighian, regiea Mihai Maniutiu, decor Adrian Damian – câstigator al Premiului Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) 2016 pentru cea mai buna scenografie – „Cântareata cheala”, regia-Radu Nica, spectacol al Nationalului iesean. Costumele sunt realizate de Cristina Milea, coregrafia Andrea Gavriliu, asistent coregrafie Oana Sandu, muzica originala Mihai Dobre, light-design Lucian Moga, Cristian Simon, asistent regie Irina Cretu.

Citeste si:  Momente senzationale in care au fost surprinse VIP-urile Iasului. Totul este povestit cu lux de amanunte – GALERIE FOTO

Din distributie fac parte actorii: Marcel Iures, Calin Chirila, Tatiana Ionesi, Livia Iorga, Doina Deleanu, Oana Sandu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, Ionut Cornila, Radu Ghilas, Horia Verives, Andrei Andriuca, Diana Beschia, Iuliana Budeanu, Gelu Ciobotaru, Biatrice Cozmolici, Mariana Dumitrache, Ana Maria Fasola, Radu Homiceanu, Andrei Iurescu, Alexandra Macovei, Laura Matiut, Nicoleta Miru, Sebastian Munteanu, Beatrice Teisanu, Irina Tocanel si Alexandru Torboli. Pe de alta parte, la Chisinau, trupa ieseana va participa la Reuniunea Teatrelor Nationale Românesti, editia a II-a, cu doua spectacole.

Pe 18 septembrie, pe scena Salii Mari a Teatrului National Mihai Eminescu, se va juca unul dintre cele mai de succes spectacole din ultima stagiune, „Cafeneaua” de Carlo Goldoni. În ziua urmatoare, la Sala studio „Valeriu Cupcea”, va avea loc o reprezentatie a longevivului spectacol „Zeul macelului” de Yasmina Reza.

Mai departe, in pregatire la TNI este un eveniment teatral de proportii, desfasurat pe scena Salii Mari, care aduna pe afis nume consacrate pe plan international: Christina Paulhofer – regie, Jan Steigert – scenografie, Lili Wanner – costume, Sylvain Jacques – muzica. Din distributie fac parte Calin Chirila, Ionut Cornila, Ada Lupu, Doru Aftanasiu, Delu Lucaci, Andrei Grigore Sava, Radu Ghilas, Horia Verives, Radu Homiceanu, Pusa Darie si Petronela Grigorescu.

Citeste si:  EXCLUSIV BZI! Iata o colectie superba de fotografii, vechi de secole, din arhiva de aur a Iasului
Adauga un comentariu