Actualitate

Ieseni, iata cat trebuie sa platiti pentru nesimtirea lui Nichita!

Publicat: 29 mart. 2013
1

@ Iesenii vor continua sa scoata bani din buzunar pentru a achita „datoriile” Primariei @ Lipsa de interes a autoritatilor locale a fost sesizata de catre Garda Nationala de Mediu Iasi in aceasta luna @ Primaria a fost amendata cu o suma uriasa pentru poluare si praf

In urmatoarea perioada, iesenii vor fi nevoiti sa plateasca din buzunar pentru amenzile pe care primaria le-a primit in aceasta luna. Municipalitatea a fost amendata de doua ori pentru poluarea mediului inconjurator, suma totala a sanctiunilor fiind de 75.000 de lei. Acesti bani nu vor fi platiti de Nichita sau de subordonatii lui de la Primarie, ci din banii iesenilor, din taxe si impozite.

Una dintre cele doua amenzi a fost aplicata pentru taierea copacilor de pe bulevardul Stefan cel Mare. Intampinata cu proteste ale societatii civile, actiunea de defrisare a teilor din zona centrala nu a fost oprita de municipalitate pana cand nu au fost pusi la pamant toti teii de la Palatul Culturii pana la Teatrul National. Amendarea municipalitatii cu 60.000 de lei pentru taierea teilor a avut un efect mai mic decat protestele. Primarul Gheorghe Nichita a raspuns ironic atunci cand consilierul local al PDL, Gabriel Grigore, l-a intrebat cine va plati acesti bani.

„O sa contestam amenda si vom castiga in instanta. Daca va trebui sa platim, vom strange bani de la consilierii PDL din indemnizatii. Ori va dam afara, ori platiti”, a declarat razand Gheorghe Nichita. Viceprimarul Mihai Chirica, cel care si-a asumat defrisarea arborilor ca pe o masura de remodelare urbanistica a zonei centrale, i-a atacat dur pe cei care l-au amendat. „Amenda va fi contestata. Nu ar trebui sa o platesc nici eu, nici bugetul local, ci acele persoane care au dat amenda. Ei incurca lucrurile in justificarea pe care o dau. Amenda e data pentru ca nu am avea un registru al spatiilor verzi. Probabil nu este rea-credinta, ci incompetenta crasa. Agentia pentru mediu ne-a raspuns in 14.03.2013 ca replantarile de arbori respecta conditionarile impuse de legislatie”, a precizat recent viceprimarul Mihai Chirica. Reprezentantii Garzii de Mediu sustin ca amenda ar trebui platita in maxim 30 de zile.

„Daca amenda nu se achita in cuantum integral in termen de 30 de zile, se retransmite la Finante. Din ceea ce stiu, amenda nu a fost contestata. In cazul in care achitau in termen de 48 de ore, plateau jumatate din suma”, a declarat Catalin Beleca, comisar-sef in cadrul Garzii de Mediu din Iasi.

Amenda pentru praf

In urma cu doua saptamani, iesenii erau intoxicati la tot pasul de norii de praf. Atunci, autoritatile locale nu au recunoscut problema care ar fi putut afecta sanatatea iesenilor, desi la spital au fost inregistrate, in ultimele luni, zeci de cazuri cu alergii la praf. In cele din urma, comisarii Garzii de Mediu au aplicat amenzi pentru poluarea cu praf. SC Citadin SA, firma angajata in cadrul Primariei, a primit o amenda de 15.000 de lei pentru folosirea in exces a antiderapantului, fiind depasita valoarea medie a nivelui de praf din oras. Comisarii de mediu au gasit neconformitati privind dispunerea masurilor de reducere/eliminare a surselor potentiale de poluare a atmosferei prin adoptarea unor tehnologii moderne pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire, care sa reduca riscul depasirii valorilor limita la indicatorul PM 10 (administrare antiderapant in exces) precum si pentru starea necorespunzatoare a tramei stradale municipale, respectiv a traficului principal din municipiu. Amenda de la Primarie sau Citadin o platesc tot iesenii, iar cinismul primarului nu are limite cand trebuie sa se justifice. „Poluarea cu pulberi a orasului este o problema veche. In fiecare an, orasul e inconjurat de valatuci de praf de la nisipul aruncat iarna. Practica este sa se arunce nisip, in loc sa se deszapezeasca”, a declarat fostul viceprimar Gabriel Grigore.
Comentarii
  • Multumim, la fel si dumneavoastra si familiei dumneavoastra, ceea ce ne doriti nouă. Diferența de voturi dintre primul clasat, Nichita si cel de-al doi-lea clasat, dr. Ciuhodaru, a fost de CINCI ZECI SI CINCI DE MII OPT SUTE TREI ZECI SI OPT de voturi, așa că; ALUPIGUS ! Sau poate că Oajdea ar fi trebuit ales primar, ori Plicușor Mădularu.

 • Arborii de pe Șt. cel Mare erau bătrâni, coroana verde se afla la peste patru metri de sol și nu intra în raza vizuală a pietonilor. Doar partea cenușie a arborilor intra ăn contact cu ochiul. În afară de asta, foarte multe clădiri istorice, ori cu o arhitectură deosebită erau mascate de către acei arbori, ca să nu mai vorbim despre stâlpii de care atârnau mii și mii de cabluri. Nu era posibil să fotografiezi mitropolia, Teatrul, Palatul Roznovanu din cauza acestor arbori care nici măcar nu aveau un coronament proporționat, iar dacă totusi reuseai sa faci o fotografie, trebuia sa prinzi in ea si smocul de cabluri bălănganite dezordonat de pe stalpii de iluminat. O sa va obisnuiti si cu arbustii pitici.

  • asa frate asa te vreau, daca ar avea toti o mentalitate ca tine…. de cand tot incerc sa explic, dar vad ca tu ai reusit sa conturezi mai bine problema… ms…

  • …prostalane !trebuie s-a fii prea inghesuit s-a poti spune asa ceva …defapt toti inghesuitii au votat fara sa aibe habar pe ce lume traiesc,un oras prin de ingusti si de pensionari pacaliti cu-n mic s-o bere ! astia sunt votantii nostrii ….

    • recunosc că sunt un burețar prost, fără școală, și că sunt consătean cu Oajdea. La fel ca și Oajdea am venit în Iași, am lăsat opincile la intrare în Iași iar vre-un an de zile săream liniile de tramvai ca să nu mă curenteze. Eu mă gândesc doar că dacă au fost tăiați copacii ăia bătrâni nu vor mai avea ciorile unde să aterizeze atunci când vin să ne viziteze orașul iar eu am fost învățat cu croncănitul de cioară încă de când m-am născut. mama îmi cârâia iar tata croncănea până când adormeam. Iartă-mă că sunt un bou !

 • Primarul ar trebui sa stie ca iesenii se p.i.s.a. si se c.a.c.a pe fateta lui de schiomparliu. Cine l-a votat sa-l duca undeva dar sa-i vina numai numele inapoi sau poate nici acesta! Oricum chiorul stie ca nu este iubit de ieseni!

 • Dragi ieseni au taiat copacii pentru ca nu se auzeau suficient de tare BOXELE cu MUZICA SI HAHAIALA IN CURTEA MITROPOLIEI, avand in vedere circul desfasurat cu diferite ocazi pe strada St.Cel Mare organizate de slugile politicienilor. La rugaciune aveti nevoie si de DANS dupa modelul Revelionul Pensionarilor vedeti cine si cum topaie organizat de….

 • Foarte misto manipularea. Primaria nu a luat amenda ca a taiat teii, ci pentru ca nu are inca definitivat registrul spatiilor verzi. Mai sint niste etape de parcurs pina sa fie gata registrul asta. Oricum, niciun oras mai mare din Romania nu are terminat registrul, dar nu si-a luat nimeni amenda. Iar inspectorul care a dat amenda este pus in functie de fostul senator PDL Oprea, lucru pe care, daca nu ma insel, il recunoaste si el pe fata. In plus primaria a atacat amenda si sint sanse foarte mari sa o cistige.

 • 1. amenda pentru praf e data firmei care se ocupa de antiderapant deci nu vom plati noi.
  2. daca era pdl-ul la putere faceati scandal ca garda de mediu isi bate joc de iasi si da amenzi nefondate.

  ziar de 2 bani, si mai inventati si texte „spuse” de nichita

  • superb comentariu…intocmai si la tinta..exact cum vor jigodiile din pdl::::)))) intre ghilimele bineinteles….sa vazut nu la alegerile din pdl?? udrea…sa furattttttttttttt…dupa ce a pierdut „este marca basescu de a lungul anilor…uite asa am fost manipulati”…dar asta e o alta poveste…sa revenim la oile noastre „gandacii” de la bzii nu mai stiu pe cine sa santajeze si ne ofera informatii dubioase despre persoane publice doar-doar alea isi vand casa si sa le dea lor banii cum a facut retardatul din pdl…iarasi…eject scursurilor ca sa terminat cu mokaciunea

 • nu are legatura ca este USL ci cu faptul ca sunt niste pur marlani Nichita si Chirica! MARLANUL are viziunea limitata, pofta de bani si DISPRET pentru CULTURA, VALORI, ISTORIE si SANATATEA PROPRIE SI A CELORATI! LE DORESC SA LE MANANCE PLAMANII CRIMELE PE CARE LE FAC IMPOTRIVA NATURII!

  • nu mai pune atata suflet. sunt sigur ca te informezi doar de pe bzi, si totusi…crezi ca mai mult de jumatate din ieseni iau dat 8 ani lui nichita de prosti ce sunt? vezi ca bzi-ul e site pdl-ist, cat mint astia aici nu minte nici basescu. eu is total apolitic si nu am votat niciodata dar cand vad cate minciuni spun asta in favoarea pdl…parca incep sa prind drag de usl

 • „. „Amenda va fi contestata. Nu ar trebui sa o platesc nici eu, nici bugetul local, ci acele persoane care au dat amenda. Ei incurca lucrurile in justificarea pe care o dau.” Mu|st prost de CHirica, dar gunoierii de militieni locali cand ridica masini si dau amenzi aiurea cum e? Cand da primaria amenzi? Muriti-ar neamurile si tie si lu Nichita

 • Sa plateasca zik eu retardatul de cihodaru pe care il pupati in ***** cei de la bzi si care „dona” in o anume peroada ceva bistari…eject spurcaciunilor…….

 • Nichita si cei de la Garda de Mediu vor incasa din bani prostilor „iesenilor” voi chiar dormiti pe voi nu intelegeti ca toate aceste lucruri au fost facut cu scop sa mai fure niste bani de la bugetul iasului?

Adauga un comentariu