Sport

Ieseanul Tibi Dolniceanu este vedeta Romaniei la Mondiale

Publicat: 11 aug. 2013
1

Depotriva antrenor al lotului national si presedinte al Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu a fost un om multumit dupa performantele inregistrate sambata, in proba masculina de sabie pe echipe. Fostul campion olimpic de la Sydney 2000 si-a laudat elevii dupa argintul cucerit la proba de sabie la Campionatul Mondial, in special pe ieseanul Tiberiu Dolniceanu (descoperit si antrenat la CSM Iasi de antrenorul Iulian Bituca):

„A luat aur la Europene, argint si bronz la Mondiale! Daca stau sa ma gandesc, nici eu nu cred ca am luat trei medalii intr-un an. De la Mondiale sigur nu m-am intors niciodata cu doua medalii”. Cel mai experimentat dintre cei patru tricolori care au cucerit medalia de argint la Budapesta a explicat cum si-a depasit profesorul.

„Dupa aurul de la Europene am prins curaj. Aici ma asteptam sa fac un rezultat bun, dar nu neaparat o medalie, mai ales pe echipe. Din acest motiv, asta este cea mai pretioasa medalie, cea pe echipe”, a spus Tiberiu Dolniceanu. Romania are in palmares doua titluri mondiale pe echipe, primul la Mondialele din 1967 si al doilea in 2009, de echipa formata din Rares Dumitrescu, Florin Zalomir, Cosmin Hancianu si Tiberiu Dolniceanu.
Adauga un comentariu