Sport

Ieseanul Tiberiu Dolniceanu a ratat medalia in proba pe echipe de la CM

Publicat: 22 iul. 2014
1

Echipa Coreii de Sud ramane cosmarul sabrerilor români, indiferent de generatie. Dupa ce Dumitrescu, Zalomir, Dolniceanu si Siriteanu au pierdut finala olimpica, ieri Dolniceanu, Badea, Teodosiu si Galatanu au ratat intrarea între primele patru echipe la CM de la Kazan în fata aceleiasi echipe. Gu, Won, Oh si Kim au fost la Londra, dar si acum la Kazan au trecut de România cu 45-41. A fost a patra victorie consecutiva a coreenilor în fata românilor. „Adversarii nostri nu au prins o zi foarte buna, puteam sa-i batem, sa învingem campioana olimpica. Ne-a lipsit foarte putin. E bine totusi ca ne-am apropiat de ei, ca stim ce sa le facem în viitor, ne-a lipsit un pic de luciditate pe final”, a spus Mihai Covaliu pentru TVR.

Dupa al cincilea schimb, România conducea cu 25-21, dar ieseanul Tiberiu Dolniceanu (sportiv descoperit la Iasi de antrenorul Iulian Bituca) a avut parte de cateva minute de cosmar pe plansa. A dat o singura tusa si a luat 9 cu Jung-Hwan Kim, scorul devenind 26-30. Chiar daca Teodosiu si Badea au încercat sa reduca din diferenta, acest lucru nu s-a întamplat.

Ultimii doi pe plansa au intrat Tiberiu Dolniceanu si Woo Won, dar stricaciunile fusera deja produse. „Nu ma asteptam ca Dolniceanu sa nu faca exact ce am exersat. Ma rog, se mai întampla. În general, sportivii mari trec prin asemenea momente. E pacat”, a completat Covaliu. Învinsi în sferturi de finala, sabrerii români s-au duelat cu Italia si au pierdut cu 34-45, ajungand sa se lupte pentru locurile 7-8, unde au învins Franta cu 45-32. Pentru baietii de la sabie aceasta editie a CM a luat sfarsit.

Citeste si: Ieseanul Tiberiu Dolniceanu a luat bronzul la Mondiale

Citeste si: Blestem sud-coreean pentru ieseanul Tiberiu Dolniceanu
Adauga un comentariu