Actualitate

Ieseanul de pe lista DNA in mega-dosarul CFR. Acesta este acuzat de fapte grave de coruptie – FOTO, VIDEO

Publicat: 10 dec. 2014

@ Procurorii anticoruptie impreuna cu mascatii au descins in depoul CFR Calatori din Iasi in cazul unui mega-dosar de coruptie in care sunt implicati oameni din lumea politica si administrativa @ Seful depoului CFR din Iasi este suspectat ca a incheiat contracte paguboase in cadrul acestei retele de prejudiciere a banului public

Ieri, inca de la primele ore ale diminetii, Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei au descins la depourile CFR Calatori din Iasi cu ajutorul mascatilor. Organele de ordine au efectuat cercetari într-o cauza penala ce vizeaza savârsirea unor infractiuni de coruptie comise în cursul acestui an. Este vorba despre o retea nationala cu adanci implicatii in lumea politica, prin care au fost facilitate mai multe contracte de achizitii la preturi supraevaluate sau care au fost realizate fictiv.

Mascatii au intervenit in depoul CFR Calatori din apropierea zonei Tigarete, acolo unde exista suspiciuni ca au fost incheiate mai multe contracte cu o firma asociata presedintelui Consiliului Judetean Timis. Primul iesean pe lista procurorilor anticoruptie se afla Eugen Ilie, seful Depoului CFR Calatori din Iasi. Se pare ca acesta a fost determinat sa incheie o serie de contracte cu o firma din curtea lui Titu Bojin, presedintele CJ Timis. Contractul a fost incheiat prin intermediul lui Eugen Ilie intre CFR Calatori si firma Ecomet West SRL, detinuta de George Didila, un apropiat al sefului CJ Timis.

Echipele de interventie ale Jandarmeriei impreuna cu procurorii DNA au facut verificari timp de aproape 5 ore la depoul CFR Calatori Iasi. „In momentul de fata nu putem sa va spunem nimic legat de aceste perchezitii. Probabil vor fi ridicate niste acte pentru verificari mai amanuntite ale procurorilor. Nu cred ca va fi retinuta vreo persoana, au fost audieri in interior”, au spus reprezentantii CFR Calatori Iasi.
In cazul Iasului este vorba despre un contract in valoare de circa 20.000 de lei care este analizat in acest amplu dosar, dar odata cu verificarile pot fi gasite si alte contracte.

Cine este ieseanul implicat in dosarul CFR Calatori

Seful depoului de la CFR Calatori pare un simplu functionar la prima vedere. Conform declaratiei de avere, Eugen Ilie detine un teren agricol de 1.600 mp si unul forestier de 1.300 mp, precum si un apartament primit prin „donatie”. Acesta conduce un BMW din 2006 si inregistreaza datorii la BCR de 9.700 euro, respectiv 35.000 lei. In 2013, Ilie a incasat un salariu de 38.615 lei ca angajat al SNTFC CFR Calatori SA, acolo unde este angajata si sotia sa, Mariana.

Suma contractelor este de aproape 34 milioane de lei la nivelul intregii tari. Cel care ar fi facilitat intelegerile cu firma Ecomet West SRL este directorul de Tractiune din cadrul SNCFR. Printre cei retinuti in acest dosar se numara si Stan Popa, vicepresedintele AVAS. 

„În cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauza, precizam ca, atunci când împrejurarile vor permite, vom fi în masura sa oferim detalii suplimentare”, au precizat oficialii Directiei Nationale Anticoruptie.

În cursul zilei de 10 decembrie, actiunile au inceput dupa ce instanta a autorizat efectuarea perchezitiilor domiciliare în nu mai putin de 48 locatii situate în Iasi, Bucuresti si judetele: Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati si Constanta, din care 20 sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.
Comentarii
  • Ce pot sa spun.Sunteti niste dobitoci domnilor reporteri.Titluri de kkt nu au legatura cu continutul.Cand o sa am nevoie sa golesc fosa o sa va chem, pentru ca este mediul in care va place sa lucrati.Dl Ilie este de departe cel mai onest salariat CFR de pe raza Iasiului ( si nu Iasului cum scrieti voi analfabetilor cu tot cu primarul vostru ales )Profesionist si integru.Adica tocmai genul care nu va baga voua bani in buzunar.Rahatilor.

    • si scoateti,idiotilor ghilimelele de la donatie!e proprietar pe apartament de cel putin 17 ani..n-are legatura cu gara,ca asta vreti sa insinuati

  • ACEST DOMN SEF DEPOU „”ILIE”” ESTE UN NEVINOVAT A PICAT CA MISCA IN LAPTE CAUTATI MAI IN PROFUNZIME PE CEI DINAINTEA LUI.CAUTATI ADEVARATII „”HOTI””CARE AU INLESNIT TOT FELUL DE GOLANII PE LA REMIZE IN CADRUL REG.C.F.R IASICUM AR FI:P.NEAMT , PASCANI ETCCEL PUTIN LA P.NEAMT NU SE FACE NIMIC DAR DL MOCANU E „”AMFITRION” STA SI SUGE LA SINUL CFR.PINA SI APA O FURA DE LA REMIZA.ASA INCIT NU CRED CA DL ILIE A FOST INFORMAT DE ASTFEL DE „”TREPADUSI””CARE FURAU SI IATA CA ACEST OM TRAGE PONOASELE.DNA SA MAI SAPE SA LASE OMUL IN PACE CA E UN OM „”INTEGRU”

Adauga un comentariu