Local

Iata zonele din Iasi unde se fura cel mai des din autoturisme

Publicat: 01 mai 2015
1

O cercetare recenta realizata de politistii ieseni care a analizat infractionalitatea comisa în municipiul Iasi în anul 2014 a relevat câteva aspecte importante în ceea ce priveste furturile din autoturisme. Se pare ca cel mai frecvent mod de operare în cazul furturilor din autoturisme a fost sustragerea de bunuri profitând de geamul lasat deschis sau portiere descuiate, in aceaste cazuri fiind inregistrate circa 38 la suta din furturi. Totodata, utilizarea cheilor potrivite de catre hoti pentru a patrunde în autoturism reprezinta circa un sfert din cazuri, in timp ce distrugerea unui geam lateral reprezinta o cincime dintre situatiile de furturi din autoturisme.

Zona centrala a municipiului Iasi se evidentiaza cu cele mai multe furturi din autoturisme sesizate, aici fiind inregistrate circa un sfert din totalul cazurilor. Ca si timp de comitere, pe timp de zi sau de noapte, se observa o distributie aproape egala. Din aceste motive, reprezentantii IPJ Iasi au demarat o campanie de prevenire a furturilor din autoturisme. „Campania îsi propune sa atraga atentia asupra unui segment de criminalitate cu care ne confruntam si care poate fi prevenit prin masuri simple de precautie care reduc oportunitatile pentru hoti si îi descurajeaza totodata”, a declarat comisarul-sef de politie Madalin Taranu, din cadrul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii al IPJ Iasi.

Se pare ca neglijenta proprietarilor de autoturisme este una dintre principalele cauze ce favorizeaza producerea furturilor din masini, fiind lasate diferite bunuri la vedere, pe bancheta sau pe bord, precum si geamuri deschise sau portiere descuiate.
Adauga un comentariu