Eveniment-Social

Iata ordinea pe buletinele de vot la Iasi. Pozitiile ocupate de fiecare candidat in parte

Publicat: 08 mai 2016
1

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Iasi au tras la sorti, la sfarsitul saptamanii, ordinea pe buletinele de vot a candidatilor si formatiunilor politice la alegerile locale din vara. Intr-o prima etapa, reprezentantii BEJ au tras la sorti ordinea pe buletine in cazul formatiunilor cu reprezentare in Parlamentul Romaniei si care va fi valabila pentru fiecare circumscriptie in parte din judet. In urma tragerii la sorti, Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) va ocupa prima pozitie pe listele pentru Consiliul Judetean, urmata de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Pe pozitia a treia va figura sigla Partidului Social Democrat (PSD), iar pe pozitia a patra va figura cea a Partidului National Liberal (PNL). In cea de a doua etapa, s-a efectuat tragerea la sorti pentru partidele neparlamentare. Aceasta tragere s-a facut separat pentru fiecare birou electoral din judet. Pentru Consiliul Judetean, ordinea pe liste este urmatoarea: Partidul Ecologist Roman, Partidul Socialist Romanesc (PSRO), Partidul Social Romanesc (PSR), Alianta Romilor „Pro Europa” si Partidul Miscarea Populara.

Pentru functia de primar al municipiului Iasi, ordinea este urmatoarea: Radu Botez (ALDE), Camelia Bogdanici (UNPR), Mihai Chirica (PSD), Marius Bodea (PNL), Traian Dobre (PSRO), Petru Movila (PMP), Cristian Cernescu (Forta Moldova) si indepedentii Andrei Postolache, Anca Preda, Viorel Blajut. Pentru Consiliul Local, ordinea pe buletinele de vot este urmatoarea: ALDE, UNPR, PSD, PNL, Partidul Comunistilor, PSRO, PMP, PSI, Forta Moldova, la care se adauga in ordine indepedentii Andrei Postolache, Claudiu Florea, Sanziana Baltatescu, Mihai Lupu si Anca Preda. In total, la nivelul judetului Iasi vor fi tiparite circa 2,2 milioane buletine de vot. Castigatoarea licitatiei pentru tiparirea buletinelor va fi anuntata in cursul acestei saptamani, de reprezentantii Prefecturii judetului Iasi.
Comentarii
  • Aham. Mie mi-a placut de tipa aia, Preda. Ca drept dovada, dupa scandalul cu terenul din E.Doamna, au musamalizat totul. Daca nu era ea, iarasi ne-o luam la *** de la cinstitii nostri „conducatori”. Femeia le da pe bune. Asta e mesaj pt cei ce chiar se intreaba activitatea cui sa o studieze. Nu e pt postacii (shaormarii) de serviciu ai partidelor

  • Poate ar fi timpul pentru un independent. Dar nu dintre cei care au trecut pe la partide, metastazele Romaniei.

Adauga un comentariu