Actualitate

Iata lista noilor prorectori si decani de la Universitatea Cuza Iasi! Apar nume surpriza!

Publicat: 05 iul. 2016
1

@ Zile extrem de intense si pline de negocieri la nivelul conducerii Universitatii Alexandru Ioan Cuza! @ Astfel, pana la finalul acestei luni, atat numele noilor prorectori, cat si al celor 15 decani ai facultatilor din cadrul institutiei vor fi facute publice de catre rectorul prof. univ. dr. Tudorel Toader @ Concret, pe data de 14 iulie 2016, Senatul de la Cuza se va intruni pentru a valida noua echipa de prorectori, urmand ca o sedinta similara a acestui for sa-i valideze, pe 28 iulie, pe noii decani

Mai sunt doar cateva zile pana cand Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) va avea o conducere complet noua si oficiala, atat la nivel de rector, prorectori, respectiv la cele 15 decanate! Practic, dupa data de 13 iulie, prof. univ. dr. Tudorel Toader isi va termina mandatul de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), urmand ca suspendarea sa ca rector al UAIC de catre Ministerul Educatiei sa expire.

Citeste si: Alegeri la Universitatea Cuza Iasi. Cate persoane s-au prezentat la urne – UPDATE FOTO

Mai apoi, pe data de 14 iulie 2016, Senatul de la Cuza se va intruni pentru a valida noua echipa de prorectori propusa de Toader, urmand ca o sedinta similara a acestui for sa-i valideze, pe 28 iulie, pe noii decani. In acest context, numele vehiculate neoficial la pozitiile de prorectori sunt: prof. univ. dr. Stefan Cojocaru, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – actualul decan al Facultatii de Chimie, prof. univ. dr. Gheorghe Iacob de la Facultatea de Istorie si prorector pentru programe de licenta si activitati de formare a personalului didactic din învatamântul preuniversitar, prof. univ. dr. Catalin Tanase, actualul prorector pentru organizarea si dezvoltarea sistemului informational, evaluarea activitatilor si a personalului, respectiv director al Gradinii Botanice Anastasie Fatu sau prof. univ. dr. Henri Luchian, de la Facultatea de Informatica si actual prorector pentru Relatii internationale si parteneriate de studii si cercetare.

Citeste si: Detalii in premiera despre alegerile de la Universitatea Cuza. El este candidatul cu cele mai mari sanse sa devina rector – FOTO

Alte doua nume vehiculate pentru a completa echipa rectorului Toader sunt: prof. univ. Corneliu Iatu, actual decan al Facultatii de geografie si geologie, respectiv prof. univ. dr. Mihaela Onofrei (cel mai probabil prorector pe probleme studentesti si proiecte- n.r.) unul dintre cele mai active si implicate cadre didactice de la Facultatea de economie si administrarea afacerilor. Pe de alta parte, in afara de facultatile: Drept, FEAA, Litere, Psihologie si Stiinte ale Educatiei (aici este vehiculat numele prof. univ. dr. Nicoleta Maria Turliuc, membru în Consiliul facultatii, reprezentant în Senatul universitatii – n.r.) sau Chimie, actualii decani au sanse foarte mari sa mai obtina un mandat.

Citeste si: Universitatea Cuza se va schimba radical. Profesorul si judecatorul Tudorel Toader este noul rector

De asemenea, la ultima sedinta a Senatului de la Cuza ( din data de 30 iunie 2016 – n.r), s-a respins aprobarea hotarârii cu privire la respingerea propunerii de includere a unui punct suplimentar în cadrul art. 8, alin. 1 din Proiectul Regulamentului de organizare si functionare a Senatului, aflat pe ordinea de zi a sedintei Senatului, având urmatorul text: „Avizarea individuala a prorectorilor propusi de catre rectorul ales”. In acest context, senatorii vor vota echipa pe care o va propune rectorul Toader.

Citeste si: Rectorul Universitatii Cuza, profesorul TUDOREL TOADER, a gandit ASTA. Decizie fara precedent

„La aceasta sedinta a fost prezent si domnul rector. Propunerea a fost respinsa dupa ce un senator nu a fost de acord. Astfel, la fel cum se intampla si la validarea unui Guvern, si anume cand primul-ministru vine in Parlament si propune intreg cabinetul, asa va fi si in Senatul de la Cuza”, a transmis prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu, presedintele Senatului de la UAIC.
Adauga un comentariu