Actualitate

Iata lista celor mai noi investitii din Iasi. Proiectele costa milioane de lei

Publicat: 15 sept. 2015
1

@ In mai multe localitati din judetul Iasi au fost demarate investitii noi printr-o structura aparte @ Unele din aceste obiective costa cateva milioane de lei si urmeaza sa fie gata la inceputul anului urmator @ Mare parte din aceste investitii vor fi realizate in mediul rural

In ultimul an in judetul Iasi au fost demarate o serie de proiecte noi de care vor beneficia in special iesenii din mediul rural. Compania Nationala de Investitii (CNI), organism guvernamental, a aprobat demararea unor proiecte ce tin de contructia unor sali de sport sau camine culturale, in mai multe localitati din judet, programul fiind in curs de implementare. Structura ce tine de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are in lucru unele investitii in unele comunitati rurale, asta in timp ce in alte judete investitiile sunt mult mai ample. In ultimul an de zile doar sapte proiecte in judetul Iasi s-au derulat prin Compania Nationala de Investitii, toate in mediul rural. Investitiile CNI in judetul Iasi tin de modernizarea caminelor culturale din comunele Popricani, Draguseni, Cristesti.

Proiecte asemanatoare se deruleaza in satul Lunca, suburbie a municipiului Pascani si in satul Parcovaci, de langa orasul Harlau. Numai sala din Tomesti va costa peste 4 milioane de lei, lucrarea urmand a fi finalizata in cursul anului urmator. Pe langa acestea, in proiectare sunt si trei sali de sport in comunele Tomesti, Horlesti, Holboca si Erbiceni. Din 2002 si pana in prezent, prin Compania Nationala de Investitii s-au facut in judet 19 sali de sport, au fost refacute trei imobile si un drum comunal in localitatea Grajduri. In municipiul Iasi au fost facute doar patru astfel de proiecte, sali de sport la unele unitati de invatamant. Cu toate acestea, in mai multe judete din tara, investitiile CNI au fost mult mai ample. In judetul Cluj s-au realizat pana in prezent circa 30 de obiective, iar altele sunt in curs de implementare, iar la Timis au fost facute peste 40 de astfel de obiective in ultimii ani de zile. Compania Nationala de Investitii a avut la dispozitie un buget de peste 200 milioane de euro, bani de la stat pentru asezaminte si camine culturale, sali de sport, complexe sportive, bazine de înot, patinoare artificiale, sali de cinema si unitati sanitare din mediul urban si rural.
Comentarii
Adauga un comentariu