Eveniment-Social

Iata la ce institutie se fac smenuri de miliarde si de Paste

Publicat: 02 mai 2013
1

@ Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, si-a dat avizul pentru un alt contract oferit apropiatilor si prietenilor de partid @ Dupa ce a dat atatea contracte pe ochi frumosi, seful CJ tine mortis sa recidiveze @ S-a ajuns sa se ofere contracte si la institutiile subordonate Consiliului Judetean, licitatiile fiind facute direct cu dedicatie

La Consiliul Judetean se profita de aceasta perioada de Paste cu multe zile libere in care majoritatea cetatenilor sunt preocupati sa se roage, sa se odihneasca sau sa petreca pentru a mai aranja o licitatie care se refera la inchirierea unor spatii. Dupa ce au incercat sa ofere pe un mizilic un canton al Drumurilor Judetene la intrarea in orasul Targu Frumos, cei din conducerea judetului recidiveaza si vor sa aranjeze in aceeasi maniera si niste spatii apartinand Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi. Aici a fost lansata o procedura de licitatie privind inchirierea unor chioscuri destinate produselor alimentare. Nimic anormal. Doar ca aceasta procedura a fost lansata mult mai tarziu decat se arata in anunt. Surse din cadrul Consiliului Judetean au aratat ca licitatia a fost facuta cu dedicatie pentru cineva apropiat de unul din sefii institutiei si care are afaceri in domeniul alimentar. Iata si cum s-a ajuns ca aceasta licitatie sa fie data apropiatilor presedintelui Cristian Adomnitei si celorlalti de la varful judetului. Procedura vizeaza inchirierea spatiilor situate in strada Vasile Lupu (in incinta Centrului de Plasament din Tatarasi), pe strada Veniamin Costache, in incinta Complexului de Servicii, dar si un spatiu pe strada Sf. Andrei. „Persoanele interesate se vor prezenta la sediul DGASPC Iasi de unde in perioada 18.04-7.05 2013 pot solicita in scris documentatia de licitatie. Data limita de depunere a documentatiei este 8.05.2013, ora 10.00”, se arata in anuntul postat de Directia Copilului.

Numai ca anuntul nu a fost facut public pe data de 16 aprilie, asa cum au lasat sa se inteleaga sefii judetului. De fapt, anuntul cu pricina a fost pus zilele trecute, tocmai ca cei interesati sa nu aiba timp sa ridice documentatia. Cum in aceasta perioada nu se lucreaza, mai ramane data de 7 mai, cand cineva mai poate sa vina la sediul DGASPC si sa achizitioneze toate actele necesare. Pe data de 8 se deschid ofertele, doar ca cei ce ar fi interesati nu vor mai avea cum sa participe. De exemplu, daca pe data de 7 vine reprezentantul unei firme si cere documentatia de atribuire a contractului, i se solicita ca la dosar sa aiba un certificat fiscal. Acesta se elibereaza insa abia a doua zi de la depunerea solicitarii, perioada ce ar coincide cu data deschiderii ofertelor.

Aprobat de Adomnitei

Consilierii judeteni au aprobat inca din februarie proiectul de hotarare ca cele trei spatii sa fie inchiriate. Numai ca procedura a fost lansata abia acum. Consiliul Judetean are reprezentanti la nivelul Colegiului Director de la Protectia Copilului, trei alesi judeteni. Se pare ca nu stiau de acest troc. „A fost un proiect de hotarare de la Consiliul Judetean in care trebuia sa se scoata la licitatie spatiile. Nici nu stiam ca s-a si demarat licitatia. Am avut sedinta de consiliu inainte de a se decide acest lucru. Altceva nu pot sa va mai spun”, a sustinut consilierul judetean PSD Mihaela Ivancia. Si alesii opozitiei, membrii in Colegiul Director al DGASPC, au aratat ca licitatia a fost demarata prea tarziu. „Imi amintesc ca am votat in Colegiul Director si in plenul Consiliului Judetean un proiect de hotarare pe aceasta tema. Daca cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au hotarat sa demareze aceasta procedura chiar in ajunul Sarbatorilor Pascale, inseamna ca institutia mai are de lucrat la transparenta informatiilor publice”, a precizat Radu Ursanu, consilier judetean PDL.
Comentarii
  • la cj totul este preferential, in afara legii, de cand individul asta este mare sef. orice activitate este o afacere se urmareste interes personal de adomnitei si acolitii lui. Individul este prost sau se face sau ignora totul crezand in suprematia lui unica si bolnava. Averea familiei adomnitei si a acolitilor, alimentarea PNL SI IN REST NIMIC NU-L INTERESEAZA PE ACEST ORIBIL PRES al CJ. Intrebarea este de ce n-a facut pentru noi de cend ocupa fotoliul de un an.

  • o galeata cu c.a.c.a. de pasti pe masa pentru intreaga familie a veneticului astuia. Bai Adomnitei boule ce esti de ce am primit felicitari la cutia postala de la tine pentru Pasti/ NU ARE NEVOIE NIMENI DE ASA CEVA. sA MANANCI TU FELICITARILE BUCATELE CU MA-TA CARE TEA F.A.T.A.T. SI NEVASTA SI TATA FAMILIA.

  • Sa va dea Dumnezeu Sanatate atat cat bine ati facut mie si familiei mele domnilor adomnitei, fenechiu si chirila…iar sarbatorile de Pasti ce urmeaza sa aveti exact atat cat am eu pentru familia mea in aceste zile sfinte. Acum sunteti la Putere si toata lumea va e la picioare…deocamdata!
    Eu nu cred in Justitia din Romania… dar cred cu tarie in Justitia Imanenta care este o justitie divina, o justitie a lui Dumnezeu…si chiar daca vine mai tarziu…ea vine!…vine cu siguranta! Veti vedea

Adauga un comentariu