Eveniment-Social

Iata harta Sarbatorilor Iasului. Detalii despre amplasarea comerciantilor

Publicat: 02 oct. 2013
1

@ Traseul pelerinilor, amplasamentele parcarilor puse la dispozitia comerciantilor, locurile in care au fost pozitionate punctele de informare sau de prim ajutor au fost stabilite la inceputul acestei saptamani

Ultimele detalii legate de Sarbatorile Iasului au fost definitivate. Municipalitatea ieseana a redactat chiar si o harta cu traseul pelerinilor, locul de desfasurare a targurilor sau amplasamentele punctelor de informare.

Traseul pe care pelerinii trebuie sa il traverseze pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva incepe din zona podului Cantemir, trecand pe strazile Morilor, Uzinei, Sfantul Petru Movila, Closca, Mitropoliei. Punctele de informare unde doritorii pot afla detalii despre evenimente sau despre turul gratuit al Iasului (disponibil pelerinilor in intervalul 12-23 octombrie – n.r.) sunt amplasate pe Stefan cel Mare langa Mitropolie, in Piata Unirii si pe Lapusneanu, langa Muzeul Unirii.

Una din noutatile din acest an o reprezinta faptul ca Targul de Toamna, unde pot fi achizitionate confectii din piele si blanuri, nu va mai fi amplasat pe Esplanada Halei Centrale, ci doar in spatele Halei.

Parcarile la care pot apela cei care vin la Sarbatorile Iasului sunt cele de pe Splai Bahlui, de la Palas, din spatele primariei precum si in zona din spatele Halei Centrale. In ceea ce priveste asistenta medicala, un punct de prim ajutor va fi amplasat pe traseul pelerinilor, la intersectia dintre strazile Uzinei si Sfantul Petru Movila.

Toaletele ecologice vor fi montate  in mai multe puncte din zona centrala: la Cantina Sociala, pe strazile Uzinei, Closca si Mitropoliei, dar si la Hala Centrala. „Harta detaliaza toate lucrurile importante de la Sarbatorile Iasului, inclusiv modificarea amplasamentelor unor manifestari. Fata de anii anteriori, Sarbatoarea Vinului nu va mai fi pe Splai Bahlui, ci pe strada Sarmisegetuza, unde va fi amplasat si Parcul de Distractii”, au precizat reprezentantii municipalitatii.

Cinci zile de sarbatoare in cartiere

Concertele din cartiere vor avea loc in intervalul 9 – 13 octombrie, urmand a fi sustinute de artisti locali, dar si de Fanfara Militara sau de elevii de la Palatul Copiilor. Astfel, concertul din Pacurari va avea loc pe Esplanada Mimoza pe 9 octombrie, cel din Tatarasi va avea loc pe 10 octombrie pe Esplanada Oanea, iar in Piata Dacia pe 11 octombrie. „Sambata, 12 octombrie, pe Esplanada Nicolina si duminca, 13 octombrie, in Piata Voievozilor din Alexandru sunt programate ultimele evenimente din cadrul sarbatorilor in cartiere”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.
Adauga un comentariu