Actualitate

Iata dovada ca gasca lui Oprea a ingropat PDL! Ce se intampla in judet este revoltator

Publicat: 20 iul. 2014
1

@ A devenit tot mai clar ca actuala conducere a PDL Iasi isi urmareste doar interesul personal @ Gasca de la sefia filialei, in frunte cu senatorul Dumitru Oprea, nu se implica in organizatiile din judet, chiar daca pierd oameni de la conducerea unor primarii @ Este si cazul de la Podu Iloaiei, unde viceprimarul PDL va fi schimbat din functie @ Inlocuirea va fi posibila din cauza unei colaborari a PSD cu PNL, tocmai formatiunea pe care PDL vrea sa o aiba ca aliat

Desi la nivel central se tot vorbeste de fuziunea PNL – PDL, in unele zone din judetul Iasi situatia este complet inversa. In orasul Podu Iloaiei, liberalii s-au aliat cu PSD pentru a-l da jos pe viceprimarul democrat liberal Iustin Haliga. Si asta sub ochii liderilor de la organizatia judeteana, in special a senatorului Dumitru Oprea, presedintele interimar al PDL Iasi. Oprea, alaturi de acolitii lui din partid, toti traseisti politici, incearca din rasputeri sa prinda un post in noua structura care se contureaza intre PNL si PDL. Cu toate acestea, lucrurile in judet sunt altele. Situatia de la Podu Iloaiei nu pare singulara, insa pentru senatorul cocotat presedinte al organizatiei judetene acest lucru nu conteaza. Chiar daca PDL pierde un post de viceprimar, pentru Dumitru Oprea acest lucru este irelevant. In urma cu cateva zile, la Podu Iloaiei a avut loc o sedinta de Consiliu Local, pe ordinea de zi figurand si un proiect legat de schimbarea viceprimarului Haliga. Proiectul a fost initiat de cinci consilieri ai USD si PP-DD. In urma votului s-a decis demiterea viceprimarului, dupa ce 10 alesi au votat pentru, iar sase impotriva. Practic, doar consilierii PDL s-au declarat impotriva demiterii, restul alesilor fiind de acord. Consiliul Local Podu Iloaiei numara 20 de persoane, inclusiv primarul Gabriel Istrate. Din cei 19 consilieri, doar trei sunt liberali, trei sunt de la PSD, doi de la UNPR, doi de la PP-DD, un independent, restul fiind democrat liberali. Alianta ce s-a conturat la nivelul Consiliului Local a facut ca PDL sa piarda postul de viceprimar. Daca PDL ar fi lucrat cu PNL, Haliga si-ar fi pastrat functia de viceprimar fara probleme. Insa senatorul din fruntea PDL Iasi nu a miscat niciun deget pentru a discuta cu liderii PNL Iasi de constituirea vreunei aliante. Pentru Oprea mai important este scaunul propriu.

Citeste si: Mascarada la PDL Iasi! Gasca lui Oprea a ingropat partidul – FOTO, VIDEO

Potrivit surselor locale, pentru scaunul de viceprimar se bat deja mai multe persoane, printre care consilierul PSD Mitica Popovici, consilierul PP-DD Catalin Ipate sau uneperistii Gabriel Capatâna si Claudiu Irimia. Pe langa acestia, in calcul mai sunt si Florin Zero, consilier independent, dar si alesul PNL, Cornelia Costin. Primarul Gabriel Istrate si viceprimarul Iustin Haliga nu au raspuns apelurilor telefonice ale reporterilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia. Toate aceste aspecte arata clar interesul actualei conduceri a PDL Iasi pentru oamenii din teritoriu. Bineinteles, nici liberalii nu se dezmint. Dupa scandalul din Consiliul Judetean, unde PSD se afla in conflict deschis cu PNL, liberalul Cristian Adomnitei pare ca tolereaza situatia de la Podu Iloaiei. Sau poate nu stie ce se intampla acolo, desi este greu de crezut ca tocmai un sef de filiala judeteana nu este la curent cu o asemenea situatie.

Citeste si: Procurorii trebuie sa descinda la PDL Iasi! Deputatul Marius Spinu a luat sume uriase de bani cu chitante false

Ramane insa neclara pozitia PDL si a lui Oprea. Din moment ce Oprea si ceilalti traseisti politici, Gabriel Grigore, Marius Spinu sau Tudor Luchian, au facut tot posibilul sa se linguseasca pe langa liberali, de ce la Podu Iloaiei nu s-a ajuns la un consens? Este clar ca Oprea a scapat organizatia din mana, iar oamenii din partid vor sa-l dea jos cat mai repede. Si mai este clar un lucru: pentru Oprea nu conteaza partidul, ci conteaza doar pozitia pe care o va ocupa el si cu „fripturistii” de langa el, in noua structura a PNL. Iar pentru un loc cat mai bun, Dumitru Oprea, impus presedinte la Iasi de baronul sucevean Gheorghe Flutur, este decis sa sacrifice orice militant adevarat al PDL. Dar oare pedelistii cu state vechi in partid vor mai tolera sa fie doar o anexa a baronului Gheorghe Flutur si a gastii de traseisti politici cu Dumitru Oprea in frunte? 
Comentarii
  • Ce mai vreti de la secatura asta expirata? este un nimeni care demult si-a deposit pragul de competenta. A fost un rector jalnic-prost si excroc ajuns acolo intr-o conjunctura nefericita dupa care, vazand ca merge! s-a bagat in politica unde de departe este un…nimeni, inconjurat de persoane nule! Surdu si altii nu sunt din pacate alternative bune, ci la fel. Dar Oprea trebuie trimis la sapa—e absolut ridicol cum trage de ciolan piticania ridicola.

  • Va amintesc ca acum doi ani a vrut sa fie presedintele Senatului UAIC. Noi, colegii sai mai tineri de la FEAA – l-am oprit sa ne mai faca de ras! Gata!!! E de ajuns, comedia s-a terminat. Ne face de ras un astfel de exemplar al vremilor apuse! Mai bine, pentru cei doi ani pe care ii mai are pana la pensie, s-ar apuca sa-si faca cu onestitate cursurile, fiindca e ridicol ceea ce preda si ceea ce raporteaza la sfarsit de an!!!

  • Voi, tanara generatie, vad ca infundati puscariile prin blaturi josnice si plagiat pe capete. Vezi rectorul de la Constanta, prodecanul de la ASE si plagiatorii de la FEAA Iasi. Uitati-va la clanurile de familie. Bociti neputinta de a va ocupa chiar locurile finantate de la buget! E pentru prima data in istoria facultatii cand se intampla asa ceva.
    Voi faceti de ras scoala ieseana! Cu voi viitorul trece …

Adauga un comentariu