Magazin

Iata cum se tratau durerile de ureche si racelile in urma 350 de ani

Publicat: 15 oct. 2013
1

Frecarea macrisului pe gingii sau introducerea unei bucati de paine in ureche sunt doar doua dintre remediile naturiste care se foloseau in urma cu 350 de ani.

Daily Mail scrie ca recent a fost descoperita o carte care cuprinde remedii care se practicau in urma de mai bine de trei secole. In prezent, cartea “A Friend To The Sick – The Englishman’s Preservation”, scrisa de fizicianul regal William Sermon, este scoasa la licitatii si se asteapta sa fie vanduta cu aproape 600 de euro.

In paginile cartii, care a fost scrisa in anul 1673, se mentioneaza ca pentru a avea o sanatate de invidiat trebuie ar trebui sa mananci carne de pui prajita si sa bei lichior.

“Boala este o convulsie care lasa pacientul fara ratiune”, se mentioneaza in paginile cartii. Cotidianul britanic citat scrie ca in urma cu 350 de ani durerile de urechi se tratau cu ajutorul unei bucati de paine, care trebuia sa contina seminte de chimen. Painea se baga in ureche, iar mai apoi persoana care acuza dureri de urechi astepta ca tratamentul sa isi faca efectul.

Persoanele care erau racite nu trebuiau sa bea lapte, iar vinul si lichiorul erau permise in caz de raceala.
Adauga un comentariu