Actualitate

Iata cum comenteaza elevii si profesorii in legatura cu gafa Ministerului la Bacalaureat

Publicat: 11 iul. 2016
1
Dupa ce un grup de profesori din Iasi, alaturi de colegii lor din tara si de elevi, printre care se afla si un olimpic international, au lansat o petitie prin care solicita Ministerului Educatiei sa repare eroarea aparuta la proba de la fizica, numeroase comentarii au aparut dupa ce petitia a inceput sa fie promovata in mediul online. Iata, mai jos, cateva dintre comentariile celor care au semnat petitia.
„Oricine stie fizica isi da seama ca tensiunea de la A la B , cu semnul plus, creeaza un sistem complex de aberatii si ineptii in circuitul propus. De ce suntem obligati sa rezolvam ceva ce nu se poate, sa explicam faptul ca cineva si-a batut joc de noi? De ce trebuie sa pierdem o ora si jumatate pentru a arata faptul ca orice distributie de curenti nu poate respecta regulile lui Kirchoff si regula tensiunii de la A la B? Este clar ca profesorul care a propus subiectul a uitat sa scrie minusul la tensiune, minus de care a tinut cont dupa rezolvarea din barem ! Acolo el inverseaza semnul tensiunii, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ca si cum noi ar fi trebuit sa ghicim ca s-a omis un minus, atat de important pentru rezolvare”
Pacat, mare pacat! O greseala se poate intampla dar a nu recunoaste greseala si a nu lua masuri este ceva grav . A te ascunde in spatele afirmatiilor de genul „trebuia sa-si dea seama…”, „ramane in sarcina corectorilor…”, „mi s-a spus ca e corecta problema…”, „e o conventie…” de fapt inseamna a incuraja lipsa gandirii si a lasa totul pe ideea „merge si asa!”.
„Nu cred ca aceasta petitie va avea orice fel de tractiune, desi este, ironic, singura petitie fondata legata de bac sau examene din ultimele saptamani. Si nu va primi tractiune deoarece umanistii gen membrii Junimea nu stiu ce-i aia fizica asa ca nu pot face „memeuri” cu treaba asta. Pacat. Semnez treaba asta din principiu, nu din speranta de a se rezolva ceva”.
„Este inacceptabila greseala din subiect. Elevii nu merita puncte in minus din cauza incompetentei altora”.
„Este inadmisibil ca la un examen de acest nivel sa existe greseli in cadrul subiectelor!”
„Cerem parerea si punctul de vedere al d-nului profesor de fizica Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei,care a pregatit generatii intregi de elevi pt.bacalaureat si facultate”.
„Sunt unul din elevii ce au dat bacalaureat la fizica, atat eu cat si profesorii mei erau absolut convinsi ca voi face performanta de 10, bazandu-ma pe cunostintele de mecanica si elctricitate. La vederea subiectului sincer am vrut sa ies din sala de examen si sa ma duc la presedinta comisiei”.
„Foarte adevarat! Sa inceteze greselile in redactarea subiectelor! Se pretinde rigoare si corectitudine elevilor, dar profesorii care au formulat subiectele patesc ceva?
Sunt elevi care s-au chinuit sa dea de cap unei probleme cu date eronate,pierzand timp pretios din rezolvarea celorlalte subiecte,…. pierzandu-se,… pierzandu-si increderea in ei….si, in felul acesta irosind timpul afectat redactarii lucrarii … Cine si in ce fel poate rascumpara rana din sufletul acestor copii?? Cine si cum poate afla daca acestia stiau sa rezolve problema,in cazul in care era corect redactata, sau nu…? Cum va reparati greseala, stimabililor???”Comentarii
  • Elev-ul:
    -Eu sunt la coafor. am vazut aseara o noua frizura intr-un desen animat.. Aaa, subiectele’s gresite?!?.., nu stiu, oricum nu am invatat nimic..

Adauga un comentariu