Magazin

Iata cum au motivat magistratii condamnarea lui Gigi Becali

Publicat: 17 nov. 2013
1

Romania TV a intrat in posesia unui document extrem de important, motivarea judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in privinta arestarii lui Gigi Becali. Este vorba despre dosarul in care patronul Stelei a fost acuzat ca i-a sechestrat pe cei care i-au furat masina.

Gigi Becali a fost condamnat pe motiv ca a discreditat institutiile statului atunci cand si-a trimis bodyguarzii sa-i recupereze masina. Omul de afaceri a dat impresia ca traieste dupa propriile legi, si nu le respecta pe cele ale statului. Acestea sunt concluziile motivarii sentintei magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care Becali a fost acuzat ca i-a sechestrat pe cei care i-au furat masina.

„Organele judiciare sunt singurele abilitate sa efectueze cercetari pentru aflarea adevarului, iar neacceptarea acestui principiu ar insemna pentru toti cetatenii ca au posibilitatea de a-si face singuri dreptate, prin sanctionarea unei fapte ilicite prin comiterea unei alte fapte ilicite”, se arata in motivarea arestarii lui Becali, potrivit Romania TV.

Judecatorii au luat in calcul si faptul ca Gigi Becali e formator de opinie, exemplu pentru societate. Prin faptele sale, Becali ar avea puterea de a-i influenta si pe altii. De aceea s-a impus sanctionarea drastica a oricarei abateri de la litera legii.

Declaratiile hotilor sechestrati au cantarit mult la condamnarea lui Becali, mai ales modul in care isi schimbau brusc opinia. Astfel, s-a ajuns ca hotii sa declare ca EI au cerut sa fie bagati in portbagajul masini lui Becali.

„Deoarece eram lovit in zona capului si imi curgea sange, pentru a nu murdari masina in care urma sa ma urc sa merg la Becali, am dorit sa intru in portbagaj. A fost ideea mea”, este declaratia halucinanta a lui Niculae Tinel, consemnata la ICCJ.

Judecatorii nu i-au crezut insa pe hoti, iar Gigi Becali a fost gasit vinovat de sechestrarea celor trei indivizi care i-au furat masina. Completul de 5 judecatori al instantei supreme a considerat, totusi, ca Becali se poate reeduca si in libertate si de aceea, initial, au dictat o pedeapsa cu suspendare.

Pentru ca a mai avut, insa, si alte dosare penale, pedeapsa s-a transformat in inchisoare cu executare.
Adauga un comentariu