Eveniment-Social

Iata cum a decurs, la Iasi, prima simulare la Evaluarea Nationala

Publicat: 22 feb. 2016
1

@ Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, transferul subiectelor pentru simularea la Evaluarea Nationala s-a derulat in conditii de securitate, fara intarzieri @ Concret, ieri, din cei 8.408 elevi de clasa a VIII-a, din 186 de unitati de invatamant iesene, la simulare au fost prezenti 8.067 elevi, reprezentand 95.94 la suta

Ieri, la nivelul judetului Iasi a avut loc prima etapa a simularilor legate de Evaluarea Nationala (EN). Astfel, din cei 8.408 elevi de clasa a VIII-a, din 186 de unitati de invatamant iesene, la simulare probei de Limba si literatura romana au fost prezenti 8.067 elevi, reprezentand 95.94 la suta din total. Pe acest plan, toate unitatile au confirmat descarcarea subiectelor, iar proba a inceput la ora 9:00, conform programarii realizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, cerintele au fost de nivel mediu si au acoperit o zona complexa, respectiv literatura (opera lirica), limba si comunicare, analize morfologice si sintactice, verificari in zona lexicala, identificari de figuri de stil, unele cu grad sporit de complexitate si subtilitate (metafora).

Citeste si: SIMULARE. Primul incident la Iasi, la Evaluarea Nationala si Bacalaureat – UPDATE

Citeste si: EXCLUSIV. Iata ce subiecte au primit elevii din Iasi la Evaluarea Nationala – UPDATE

„ISJ intentioneaza sa analizeze comparativ rezultatele la aceasta simulare cu cele de la simularea organizata in luna decembrie 2015, dar sa faca si corelatiile necesare cu simularea organizata de MENCS in anul anterior. De asemenea, vom monitoriza modul in care unitatile de invatamant vor organiza interpretarea rezultatelor in raport cu elevii, dar si cu parintii (comunicarea acestora cu explicatii si recomandari stiintifice si pedagogice). Nu au fost semnalate probleme in derularea simularii”, a precizat prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar. Pe de alta parte, urmeaza, astazi pe 23 februarie, simularea la Matematica – tot proba scrisa, iar pe 24 februarie, simularea de Limba si literatura materna – proba scrisa. Pe 4 martie va avea  loc afisarea rezultatelor. Acesta este al treilea an in care Ministerul Educatiei Nationale organizeaza simulari ale examenelor la nivel national, cu subiecte unice. Rezultatele pe care le vor obtine elevii la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii, in vederea imbunatatirii performantelor scolare.

Citeste si: Astazi, mii de elevi ieseni de clasa a VIII-a sustin prima simulare la Evaluarea Nationala
Adauga un comentariu