Local

Iata cine este favorit sa preia sefia RATP Iasi

Publicat: 04 mart. 2014
1

Schimbarile la nivelul serviciului de transport public in Iasi se fac pe mai multe planuri. Activitatea de transport in comun va fi preluata de Compania de Transport Public Iasi, al carei director general va fi Maricel Gherca, actual sef al RATP Iasi.

Citeste si: Jocurile de culise ale firmelor Primariei Iasi legalizate de plenul CL

La ultima sedinta de Consiliu Local, s-a aprobat ca membrii consiliilor de administratie sa poata numi personalul din conducere in cazul celor doua companii. In momentul in care serviciul de transport va fi predat catre CTP, regia de transport va ramane functionala pe o serie de activitati, cum ar fi mentenanta, pentru a-si putea plati datoriile. Conform surselor, favorit sa intre pe scaunul de director general al RATP Iasi este Cristian Stoica, actualul director tehnic al regiei.

Citeste si: Compania de Transport Public Iasi urmeaza sa inlocuiasca RATP-ul

In Consiliul de Administratie al Companiei de Transport Public, au fost numiti mai multi functionari din Primaria Iasi: Dumitru Tomorug, seful Directiei Tehnice si de Investitii, Cosmin Coman, seful Directiei de Strategii, dar si Constantin Salceanu, seful Serviciului de Cadastru GIS. Pe langa acestia, la conducerea CTP Iasi au fost numiti si Daniel Minciuna, sef al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor si profesorul universitar Radu Gaiginschi.
Comentarii
  • O sa fie director Gherca la noua companie cind o sa fie aceasta in legalitate si infiintata. Institutiile statului au respins infiintarea acestei companii si trecerea RATP-ului in insolventa. Credea Nichita ca scapa asa usor cu datoriile pe care le are aceasta companie la bugetul de stat, la cel local si la terti.

Adauga un comentariu