Local

Iata ce teapa au luat aceste firme dupa falimentul RATP

Publicat: 09 nov. 2014
1

@ Colaborarea cu falimentara regie locala de transport a adus prejudicii insemnate pentru numeroase firme private si de stat

Regia Autonoma de Transport Public Iasi
a intrat vara aceasta in procedura de insolventa, iar zilele trecute a fost definitivat tabelul creditorilor incrisi la masa credala pentru a recupera o parte din banii pierduti. Problema cea mai mare a acestora este ca, desi exista un total de 244 milioane lei datorii acumulate de RATP, regia din Iasi are in patrimoniu bunuri in valoare de doar 3 milioane de lei, fiind vorba de bunuri consumabile. Totusi, regia administreaza bunuri a caror valoare este de circa 239 milioane de lei, insa acestea sunt in proprietatea Primariei Iasi, fiind date doar in folosinta catre RATP.   

Printre firmele si institutiile publice ce au iesit cu pierderi in urma colaborarii cu RATP Iasi se numara Spitalul Sfantul Spiridon, Spitalul Clinic CF Iasi, ApaVital, ANAF, ANRSC sau chiar Primaria Iasi care revendica peste 69 milioane de lei pentru concesionarea serviciului de transport public catre RATP. Asta se intampla in conditiile in care Primaria Iasi este principalul vinovat pentru falimentarea regiei in conditiile in care nu au fost efectuate platile pentru subventionarea transportului catre cei 30.000 pensionari din Iasi. Pe primul loc se afla insa Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu o creanta de 173 milioane de lei.

Alte revendicari vin de la Dalkia Termo Iasi cu 914 mii lei, sau E.ON cu 134 mii lei. O cerere ciudata vine din partea Unistil SA, concurentul privat al regiei, care revendica 40 mii lei. Principalele companii private care au iesit cu pierderi in urma acestei afaceri sunt: Service Faur SRL, Ines Group, Spicul 2 SRL, SC Pedromar, E.ON Energie Romania, Licoprest SA, Dalkia Termo Iasi, Comat, Tinmar, Unistil sau RCS-RDS.

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe tabelul creditorilor, ca au si aparut primele contestatii, venite de la compania Licoprest SA, precum si de la Mihai Giubernea, fost director general al Autobuzul SA care solicita circa 400 mii lei. In total, tabelul creditorilor include 45 de companii si institutii inscrise.

Citeste si: Directorul care joaca Counter-Strike in timpul serviciului cere 4 miliarde de la RATP – FOTO
Adauga un comentariu