National

Iata ce salariu are noul director general de la Tarom

Publicat: 12 aug. 2016
1
Consiliul de Administratie al Tarom a decis saptamana trecuta ca Dan Iulius Plaveti, fost presedinte al ANRE, sa preia functia de director general al companiei, pentru o perioada limitata, intre patru si sase luni, pana cand se va finaliza procedura de selectie a unui nou director general.  Atributiile de director general al companiei nationale Tarom au fost preluate de la 5 august 2016 de catre Dan Iulius Plaveti, care il inlocuieste pe Gabriel Stoe, cel care a asigurat conducerea operatorului din martie, de la demiterea belgianului Christian Heinzmann. Stoe si-a reluat pozitia de director financiar in cadrul Tarom. 
Dan Iulius Plaveti, care este si membru in Consiliul de Administratie al Tarom, va ocupa fotoliul de director pana la finalizarea procesului de selectie a unui nou director general.  Salariul lui Plaveti este acelasi pe care l-a incasat si Stoe: 24.306 de lei, circa 5.398 de euro net, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.  Christian Heinzmann, numit la conducerea companiei in toamna lui 2012, incasa 10.000 de euro net lunar, plus o indemnizatie de 4.000 de euro pentru cazare.   In decembrie 2015, conducerea executiva a Tarom era formata din Christian Heinzmann, Tiberiu Ticlea si Gabriel Stoe, ultimii doi fiind remunerati cu 24.306 de lei, circa 5.398 de euro net. 
Consiliul de Administratie al Tarom este format din Radu Francis Floresc (nr. – presedinte), Dan Aurel Machita, Dragos Andrei, Valentin Iordache, Dan Iulius Plaveti, Florentina Irimescu si Ivona Stan, care primesc lunar 5.259 de lei brut.  Tarom a incheiat 2015 cu o pierdere de 27 de milioane de lei, fata de pierderea de 110 milioane de lei, acoperita partial, in 2016, din rezerve, in valoare de peste 81 de milioane de lei. Pierderea pe 2016 va fi acoperita din profiturile viitoare, arata raportul financiar al companiei. Comentarii
  • Pai ce face acest director mai fratilor, ia avioanele in carca si alearga cu ele pana la viteza de decolare?????????????
    Cum , mama aluia rau sa nu aiba datorii compania la asemenea salarii.Oare acest stat totusi nu a stabilet un maxim al castigurilor pentru ori care functie ar fi ea, la acest stat jacmanit zi de zi, de unii???????????

Adauga un comentariu