Eveniment-Social

Iata ce note au obtinut profesorii ieseni la Definitivat

Publicat: 14 iul. 2015
1

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a centralizat rezultatele înregistrate la examenul national de Definitivare în învatamântul preuniversitar, sesiunea 2015. La nivel national, din totalul de 6.858 de candidati prezenti la proba scrisa, 92.78 la suta au obtinut note peste cinci. Mai departe, la nivelul judetului Iasi, procentul notelor peste cinci este de 93.81 la suta. Cele mai multe note (199 – n.r.) s-au înregistrat pe tronsonul 8 – 10 respectiv 53.50 la suta. Conform metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de Definitivare la catedra, participantii care au obtinut note peste opt dobândesc dreptul de practica în învatamântul preuniversitar. De asemenea, la Iasi au fost doi participanti care au obtinut note de 10, la disciplinele Finante – Banci si Educatie muzicala.

„Examenul de Definitivat este o forma de validare pentru profesia didactica, iar pragul de opt înseamna un standard ridicat ce poate fi o premisa pentru un demers educational de calitate. Constatam anual o preocupare profunda a tinerilor profesori pentru pregatirea acestui examen, o autoevaluare lucida care conduce uneori la amânarea prezentarii la examen.

Citeste si: ATENTIE. Maine incepe examenul de definitivat la Iasi

ISJ Iasi a asigurat în timpul anului cursuri de pregatire în domeniul pedagogiei si al metodicii pentru profesorii debutanti, iar la unele discipline inspectorii de specialitate si metodisti cu experienta au oferit cursuri sau consultanta în domeniul respectiv, inclusiv modele de proiectare, prezentari sintetice, trasee de abordare pentru subiectele dificile din programa”, a precizat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Urmeaza ca de maine si pana pe 17 iulie sa fie solutionate contestatiie la acest test, iar pe 18 iulie sa fie afisate rezultatelor finale. De asemenea, intre 20 – 31 iulie, toate datele finale vor fi transmise catre Ministerul Educatiei respectiv tabele nominale cu candidatii admisi si validarea rezultatelor. Mai departe, pana la 1 septembrie, va avea loc eliberarea de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a certificatelor de acordare a Definitivarii in invatamant.
Adauga un comentariu