Eveniment-Social

Iata ce metoda folosesc iesenii, mai nou, pentru tratamentele stomatologice

Publicat: 27 oct. 2015
1

@ Aceasta metoda este din ce in ce mai folosita de catre ieseni @ Pentru a putea economisi cativa bani, acestia accepta tratamentele facute de catre studentii aflati inca pe bancile scolii

Pentru a putea scapa de cheltuielile zilnice, iesenii care au nevoie de astfel de tratament pot apela cu incredere la studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr.T.Popa” din Iasi. Mai multe anunturi aparute pe site-urile de socializare precizeaza ca persoanele care necesita un tratament stomatologic, il pot primi gratuit de la studentii de la facultatea de stomatologie. In ultima perioada, aceasta metoda este tot mai folosita, mai ales ca serviciile unui cabinet stomatologic privat sunt uneori foarte costisitoare si nu foarte multi oameni isi permit sa beneficieze de ele, ramanand cu durerile de dinti pana in clipa in care este prea tarziu. In acest fel, iesenii vor putea avea parte de serviciile de care au nevoie, fara a plati un ban. Nu sunt precizate conditii, astfel ca toti cei care doresc sa isi trateze dintii vor putea apela la acesti studenti. „Sunt student si am mai pus anuntul in ziare sau pe internet, tocmai pentru a afla iesenii si a veni cei care au nevoie de astfel de tratamente. Noi avem nevoie pentru practica si experienta, iar cei care nu au foarte multi bani sau nu isi permit anumite servicii stomatologice au in acest fel o oportunitate”, povesteste un student strain in anul IV la stomatologie.

Iesenii prezinta interes pentru aceasta metoda

Aceasta practica nu este obligatorie, ci o folosesc doar cei care vor sa capete experienta mai multa pentru a profesa in acest domeniu. Studentii nu sunt singuri in momentul in care fac tratamentele, ci sunt asistati de catre un cadru didactic sau de catre un medic stomatolog, pentru a veni in sprijinul acestuia in orice privinta, daca este necesar. Chiar daca gratuitatea este pentru pacienti, studentii sunt nevoiti sa plateasca serviciile medicale din buzunarul lor. Sunt de acord cu aceasta modalitate, pentru ca sunt constienti ca aceasta metoda le este foarte utila pentru viitor. Pentru unii poate parea stranie aceasta modalitate de a capata experienta sau de a atrage pacienti, insa sunt foarte multi ieseni care utilizeaza aceasta practica si care prezinta interes.

Citeste si: Un cabinet medical din Iasi, faimos in toata tara. N-ai sa crezi ce preturi platesc bolnavii

„Vin oamenii, au venit oameni care au nevoie de tratament, de radiografii sau analize, depinde de ce au nevoie. Noi le platim, pentru ei sunt gratuite. La bolta se fac doar chirurgiile si extractiile. Daca au carii sau au nevoie de tratamente mai simple, acestea se fac in cabinetele de la stomatologie, la universitate. Noi vorbim la telefon cu persoanele intereste si stabilim o intalnire, in functie de ce au ei nevoie”, continua studentul care provine din Maroc. Un alt loc in care pacientii pot beneficia de gratuitate in ceea ce privesc serviciile stomatologice este cabinetul stomatologic deschis non-stop de pe Strada Lapusneanu, insa diferenta este ca acolo sunt tratate doar urgentele medicale, dupa care medicul stomatolog ii trimite pe pacienti la cabinete private pentru a-si continua lucrarile si tratamentele.
Adauga un comentariu