Eveniment-Social

Iata ce cosmar trebuie sa indure zilnic mii de ieseni – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 apr. 2013

@ Unul din cele mai circulate drumuri din judetul Iasi arata ca dupa razboi @ Desi oamenii au facut numeroase sesizari catre autoritatile judetene, artera va fi lasata si anul acesta in aceleasi conditii @ Abia daca s-au gasit cateva miliarde de lei vechi pentru plombari, in ciuda dezastrului pe care sunt nevoiti sa-l indure zinic mii de ieseni

In vara anului trecut, au votat cu ambele maini un individ care le-a promis marea cu sarea doar ca sa ajunga in fruntea celei mai importante institutii din judetul Iasi. Acum, mii de ieseni nu s-au ales cu nimic, ba chiar se vad nevoiti sa indure zilnic un cosmar provocat chiar si de acest individ. Judetul Iasi este plin de drumuri proaste, aflate intr-o stare deplorabila, pline de gropi sau infundate in noroi. Si cu toate ca au fost momiti in campania electorala si li s-a promis ca primul lucru de care vor beneficia va fi refacerea drumurilor, totul a fost o minciuna. Ba chiar anul acesta nu s-au dat bani decat pentru plombari si pietruiri. Asa s-a intamplat si cu drumul judetean 281, unul din cele mai proaste artere ce trec prin judetul Iasi. Drumul judetean ce trece prin localitatile Blagesti Cotnari si se sparge in zona Deleni Harlau arata ca dupa razboi. De ani de zile, autoritatile iesene nu au facut nimic pentru refacerea acestui drum. In vara insa, in timpul campaniei electorale, Cristian Adomnitei, ajuns pana la urma la Consiliul Judetean, le-a promis oamenilor din aceste comune ca printre prioritatile sale se numara si refacerea soselei. Acest lucru nu s-a intamplat si nici nu va avea vreo sansa de reusita in viitor.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in materialul video alaturat, precum si in poze, cum sunt nevoiti sa circule zilnic cu masinile oamenii din zona. La tot pasul, sunt cratere langa cratere, iar atunci cand ploua, situatia este si mai dramatica, dar nimeni nu pare dispus sa faca ceva.

Bani dati cu taraita

Bani s-au gasit numai pentru cateva plombe pe ici pe colo. Peticelele nu au prins insa prea multe fonduri din bugetul Directiei de Drumuri. Pe sectorul Harlau – Deleni, pentru o portiune de circa cinci kilometri s-au alocat doar 50.000 lei, bani destinati pentru plombe. Pentru aproape cinci kilometri din 281 B Belcesti – Coarnele Caprei s-au gasit 100.000 lei, insuficient insa pentru nevoia locuitorilor. Pentru alte doua sectoare de drum Blagesti – Coasta Magurii si Coasta Magurii – Cotnari s-au gasit ceva mai multi bani. Pentru primul se vor alcoa doar 300.000 lei, in conditiile in care trebuie plombati 17 kilometri de drum. Pentru al doilea sector s-au alocat 180.000 lei. Pentru inca trei kilometri de pe portiunea Spinoasa – Belcesti s-au mai gasit in buget inca 30.000 lei, gropile de aici fiind insa mult mai multe decat previziunea drumarilor.
Comentarii
  • Sa puna piatra cubica ca in Stefan cel Mare.Primarul e indragostit de piatra cubica asa ca poate o foloseste si pe alte drumuri si strazi.E o piatra super ok.Mergi pe ea cu pantofii simti orice denivelare si suspini de placere.Cred ca descult suspini si mai mult,gandindu-te la primar si scrasnind printre dinti.

Adauga un comentariu