Eveniment-Social

Iata cate locuri scoate la concurs, pentru Admiterea 2016, Universitatea de Medicina din Iasi

Publicat: 01 iun. 2016
1

@ Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a publicat oficial lista completa a locurilor, licenta, scoase la concursul de admitere din aceasta vara @ In total, Medicina ieseana a scos un numar de 693 de locuri fara taxa, 640 cu taxa în lei si 621 cu taxa în valuta

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iasi a facut publica repartizarea cifrei de scolarizare aprobata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) pentru studii universitare de licenta în anul universitar 2016-2017, aprobata în Consiliul de Administratie (CA) din 31 mai 2016. Astfel, pentru ciclul de licenta, UMF a pregatit un numar de 693 de locuri fara taxa, 640 cu taxa în lei si 621 cu taxa în valuta.

Perioada de înscriere la concurs este intre 18 si 22 iulie, în intervalele orare 8:00-13:00  si 14:00-19:00. Concursul de admitere este programat luni, 25 iulie, cu începere de la ora 10:00. Ponderea notei de la Bacalaureat este de 10 la suta din media finala. Concursul de admitere consta în teza scrisa tip grila la doua materii pentru domeniile Medicina si Medicina Dentara, din Biologia de clasa a XI-a si Anatomia si Fiziologia Omului, obligatoriu, si Chimie Organica sau Fizica, la alegere. La Farmacie testul se va da din Chimie Organica, obligatoriu, si Biologie Vegetala sau Biologie de clasa a XI, Anatomia si Fiziologia Omului la alegere.

Citeste si: OFICIAL! Ce rezultate au fost obtinute la admitere, la UMF Iasi

Pentru Bioinginerie Medicala din Matematica, Fizica sau Chimie, la alegere. Pentru admiterea la specializarile de învatamânt cu 240 si 180 de credite, anume Asistenta Medicala Generala, Balneo fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala, Nutritie si Diabet, Tehnica Dentara, din Biologie de clasa a XI, Anatomia si Fiziologia Omului sau Chimie, la alegere. De precizat ca, Universitatea de Medicina a fost fondata în 1879, fiind una dintre cele mai vechi institutii de învatamânt superior din România.

Citeste si: ADMITERE! In curand se afiseaza rezultatele la UMF Iasi

UMF Iasi face parte din grupul celor 12 universitati de Educatie si Cercetare Avansata. Dintre cei 11.719 de studenti, masteranzi si doctoranzi ai sai (8.996 studenti, 289 masteranzi, 309 doctoranzi si 2.414 rezidenti – n.r.), 2.747 provin din 59 de tari altele decât România, ceea ce face ca Universitatea de Medicina din Iasi sa fie cea mai cosmopolita institutie de învatamânt superior din estul Europei. Raportul de evaluare din 2013 al European University Association (EUA) – Institutional Evaluation Programme (IEP) califica unitatea de invatamant superior drept lider regional si national în domeniului învatamântului superior.
Adauga un comentariu