Magazin

Iata care sunt cele mai bune zece filme de Craciun

Publicat: 24 dec. 2015
1

Pentru unii, aceasta perioada a anului este marcata de intalniri cu prietenii si familia, pentru altii inseamna cadouri, in timp ce anumite persoane nu vor decat sa impodobeasca bradul. Totusi, daca vreti sa intrati in spiritul sarbatorilor, inainte de a pleca de a pleca la cumparaturi si de a pregati prajituri si turta dulce, va recomandam sa vizionati cel putin un film clasic de Craciun.

Potrivit metro.co.uk, cele mai bune filme de sezon (in ordine cronologica) sunt:

1. It’s A Wonderful Life/ O viata minunata (1946)
Filmul lui Frank Capra include numeroase incidente triste: pierderea auzului, furtul a cateva mii de dolari, un accident de masina si o tentativa de suicid. Cu toate acestea, este unul din acele filme care va ridica moralul si va face sa sperati.

2. Santa Claus: The Movie/ Santa Claus (1985)
Legenda ia nastere in aceasta poveste a anilor 80. In prima parte a filmului, copiii au ocazia sa vada cum Mos Craciun a devenit… Mos Craciun, pentru ca ulterior un elf rau sa isi doreasca sa il inlature pe batranel si sa aiba monopol asupra pietei de jucarii.

3. Scrooged/ Poveste trasnita de Craciun (1988)
Cum poate fi imbunatatita povestea clasica a lui Charles Dickens „Un colind de Craciun”? Simplu: adaugandu-l pe Bill Murray. Amuzanta, cu un aer al anilor 80, povestea este ciudat de sentimentala.

4. Home Alone/ Singur acasa (1990)
Acest film nu mai are nevoie de nicio prezentare: combinatia dintre o poveste despre parinti nepriceputi, talentul lui Macaulay Culkin si scenele amuzante este de-a dreptul memorabila.

5. Muppet Christmas Carol/ Muppet – Colinda de Craciun (1992)
Povestea lui Dickens este reinterpretata (din nou) cu ajutorul celebrelor papusi Muppet.

6. The Nightmare Before Christmas/ Cosmar inainte de Craciun (1993)
Ideile briliante ale lui Tim Burton si geniul tehnic al lui Henry Selick se imbina pentru realizarea acestei pelicule inteligente, surprinzatoare si oarecum romantice in care regele orasului Halloween este atat de impresionat incat…

7. Miracle on 34th Street/ Miracolul de pe strada 34 (1994)
Pelicula reia in linii mari povestea filmului cu acelasi nume premiat cu Oscar in 1994: Dorey Walker si fiica ei nu cred prea mult in spiritul Craciunului. Totusi, acest lucru se schimba datorita unui tanar care chiar crede ca este Mos Craciun.

8. Jingle All The Way/ Goana dupa cadou (1996)
Arnold Schwarzenegger intr-un film de Craciun? Jingle All The Way este o comedie spumoasa, care reuseste sa binedispuna si sa impresioneze.

9. Elf/ Elful (2003)
Un film incredibil! Povestea elfului Buddy si a calatoriei sale magice este hilara, dar in acelasi timp emotionanta, impresionanta, eterna…

10. Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun (2011)
In cazul in care vreti sa aflati cum reuseste Mos Craciun sa imparta darurile copiilor din intreaga lume intr-o singura noapte, trebuie sa vedeti acest film!
Adauga un comentariu