Eveniment-Social

Iata care sunt cei mai buni liceeni ieseni, dupa prima proba a examenului de bacalaureat – VEZI CLASAMENTUL

Publicat: 16 iun. 2014
1

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au prezentat situatia oficiala, la nivel de judet, dupa ce liceenii au sustinut proba A, respectiv de Limba si literatura romana, in cadrul sesiunii de vara a bacalaureatului 2014. „In total, la aceasta proba s-au inscris 4.348 de elevi, din care 66 nu s-au prezentat la examen. Dintre cei care au sustinut proba, 227 au primit calificativul utilizator mediu, 804 calificativul utilizator avansat si 3.251 calificativul utilizator experimentat.

Vezi si: Topul liceelor dupa rezultatele la simularea Bac-lui – VIDEO 

Pe unitati de invatamant, cei mai multi elevi utilizatori experimentati, in numar de 203, au fost inregistrati la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani, urmat de Colegiul Negruzzi – 148, Colegiul Mihai Eminescu – 180 si Liceul de Informatica Grigore Moisil – 130. La polul opus, respectiv cu un numar de mai multi tineri care au primit calificativ de utilizator mediu se afla liceele tehnologice din Focuri, Cozmesti si Harlau”, au precizat oficialii ISJ.

Citeste si: Premii surpriza pentru liceenii ieseni de 10 la Bacalaureat

Ieri, 4.241 de absolventi de clasa a XII-a din judet, promotia curenta, au sustinut proba practica de evaluare a competentelor digitale. Intre 23 si 27 iunie este programata evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C. Pe 30 iunie, odata cu sustinerea evaluarii cunostintelor de Limba si literatura romana – proba scrisa, incep probele de foc. De asemenea, pe 2 iulie se va derula proba obligatorie a profilului – proba scrisa E)c), iar pe 4 iulie – proba la alegere a profilului si specializarii – proba scrisa E)d). Pe 7 iulie se vor afisa rezultatele partiale, pana la ora 12.00 iar, in aceeasi zi, depunerea contestatiilor intre orele 12.00 si 16.00. Urmeaza ca intre 8 si 10 iulie sa aiba loc rezolvarea acestora, iar pe 11 iulie – afisarea rezultatelor finale.
Adauga un comentariu