Eveniment-Social

Iata bilantul inscrierilor pentru posturile de director in unitatile de invatamant preuniversitar din Iasi

Publicat: 03 oct. 2016
1
Pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Iasi, au fost inregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. In 43 de unitati de invatamant nu s-a inscris nici un candidat pentru posturile existente. In ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de inscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio inscriere pentru 41 de unitati scolare.  

Citeste si: Anuntul Ministrului Educatiei: scolile doctorale vor fi verificate, pentru prima oara dupa 5 ani

„Apreciem ca s-au inscris la concurs candidati intr-un numar rezonabil, tinand cont de timpul relativ scurt pentru studiu si parcurgere a bibliografiei, pentru pregatirea ofertei manageriale, dar si  a documentelor necesare. Consideram, insa, ca nivelul de pregatire si experienta manageriala a profesorilor ieseni reprezinta premise favorabile pentru reusita finala. Este regretabil ca la un numar important de scoli nu sunt inscrieri pentru pozitiile de director sau director adjunct, probabil dintr-o retinere si autoanaliza severa in relatie cu materia pentru concurs – multa legislatie, management educational sau in contextul unor conditii ferme – grad didactic, expert in corpul national al expertilor din educatie. In concluzie, dupa verificarea documentelor de inscriere in concurs, activitatea va continua cu incredere in performantele colegilor nostri, cu certitudinea ca un concurs te legitimeaza in fata comunitatii educationale din care faci parte si deschide o noua etapa in viata scolii respective”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi.Comentarii
  • ce concurenta, frate , se calca in picioare 218 insi pe 229 de locuri!!!
    ce mascarada mai e si asta ??!!
    directorii actuali s-au infipt politic in fuktzii , au spate si deci nimeni nu indrazneste sa se prezinte in plus la examen.

    mai bine nu mai dadea isjul anuntul ca se face de ras din cap pana in picioare

Adauga un comentariu