Eveniment-Social

Iata averea senatorului iesean condamnat la puscarie

Publicat: 10 iun. 2014
1

@ Senatorul PSD Sorin Lazar se numara printre cei mai avuti parlamentari ai Iasului @ In ciuda condamnarii la inchisoare sau a unui dosar in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu, parlamentarul continua sa se bucure de privilegii

Unul din cei mai controversati parlamentari ai Iasului si-a facut publica averea de care dispune. Condamnat la inchisoare pentru conflict de interese si urmarit penal pentru abuz in serviciu, senatorul PSD Sorin Lazar continua sa se dea un om modest. Conform declaratiei sale de avere, Lazar nu pare un om avut, ci un simplu senator, fost primar de comuna, care detine cateva terenuri si niste conturi bancare. Senatorul PSD sustine ca detine sapte suprafete de teren, toate pe raza judetului Iasi. Fostul primar al comunei Strunga detine in continuare patru terenuri agricole in localitate, doua terenuri intravilane, dar si un luciu de apa de 25.000 metri patrati in zona.

Senatorul sustine si ca are doar un apartament in aceeasi comuna inca din 1999, dar si ca circula tot cu autoturismele pe care le avea si anul trecut, respectiv un Volkswagen Passat, fabricat in 2006 si un autoturism Seat din 2005. Fata de anul precedent, Sorin Lazar a declarat un nou cont bancar, dar si o asigurare de viata. Astfel, Sorin Lazar a declarat trei conturi in valoare de doar cateva mii de lei, dar si o asigurare de viata de circa 12.000 de lei. Conform declaratiei de avere, Lazar are datorii in valoare de 23.000 de lei, in urma unui credit contractat anul trecut si scandent in 2015 la o banca din Iasi. Din activitatea de senator, Sorin Lazar s-a ales cu o indemnizatie anuala de 58.900 de lei. Sotia sa Mariana, primar in comuna Strunga, a beneficiat de circa 23.000 de lei anul trecut, dar si de peste 8.000 de lei de la scoala din localitate. Pe societatea sa, Agrocom Strunga SA, Lazar a incasat din arenda aproape 4.000 de lei, dar si ca subventii de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) alti 1.100 de lei.

Chiar daca nu pare un om avut, Lazar a reusit sa fenteze legea si sa beneficieze de banii statului dupa ce si-a angajat copilul la cabinetul parlamentar. Justitia l-a condamnat insa la sase luni de inchisoare cu suspendare, senatorul fiind supus si unui termen de incercare de sase luni. Recent insa, Lazar a ajuns sa fie urmarit penal pentru abuz in serviciu pentru ca in calitate de primar al comunei Strunga a dispus in doua randuri aprobarea fara nicio baza legala a unor plati catre diverse persoane. Prejudiciul cauzat comunei Strunga ar fi de peste 31.000 de lei.

Citeste si: Inca un dosar penal pentru senatorul iesean Sorin Lazar

Citeste si: Senatorul Sorin Lazar condamnat la INCHISOARE
Comentarii
Adauga un comentariu