Eveniment-Social

Iasul va gazdui o noua editie a Noptii Cercetatorilor! Universitatile locale sunt implicate

Publicat: 10 sept. 2014
1

Pe data de 26 septembrie 2014, la Iasi este programata o noua editie a manifestarii intitulate „Noaptea Cercetatorilor„. Manifestarea îi invita pe cei curiosi la o calatorie în lumea fascinanta a stiintei.

Citeste si: Noaptea cercetatorilor, la Universitatea Cuza

Cercetatori, ingineri, exploratori si inventatori îsi dau întâlnire în campusurile universitare sau zonele centrale ale oraselor: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Craiova, Galati, Brasov, Suceava, Bacau, Arad, Sibiu, Piatra Neamt, Tulcea, Oradea si Târgu Jiu. Alaturi de ei vei lua parte la experimente inedite, conferinte captivante si concursuri cu premii atragatoare. Programul pentru fiecare oras poate fi consultat pe www.noapteacercetatorilor.eu. Concret, la Iasi, actiunea este programata la Palas si presupune o calatorie în lumea stiintei, de la ora 17.00. Drone, roboti, spectacole cu lasere, iluzii optice, levitatie, metale lichide, observatii astronomice sau prin microscop, calatorii virtuale prin Sistemul Solar si alte experimente inedite îi asteapta pe vizitatori„, au transmis oficialii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), direct implicati in derularea evenimentului.

Citeste si: Mii de ieseni au participat la Noaptea Cercetatorilor – GALERIE FOTO, VIDEO

De precizat ca „Noaptea Cercetatorilor” se înscrie în seria evenimentelor „Marie Curie„, la nivelul Uniunii Europene (UE) si îsi propune sa arate publicului larg ce înseamna sa fii cercetator si cât de interesanta poate fi munca de cercetare. Primul eveniment de acest gen a fost organizat în 2005 si a atras, pâna acum, 1,5 milioane de vizitatori din toata lumea. 
Adauga un comentariu