Actualitate

Iasul va fi blocat. Transportatorii sunt decisi sa mearga pana la capat

Publicat: 10 sept. 2016

Reprezentantii firmelor iesene de transport persoane au demarat o ampla actiune de protest. Transportatorii sustin ca tarifele aplicate de statul roman pentru politele RCA sunt uriase si nu mai pot sa fie sustinute. Acestia acuza ca valoarea RCA chiar a ajuns sa fie de trei ori mai mare fata de anul precedent si ca operatorii nu mai pot sustine costurile. Astfel, in aceasta luna vor avea loc mai multe actiuni de protest ale transportatorilor din judet. Acestia cer ca valorea politiei sa fie redusa.

„De pe data de 1 pana pe 5 septembrie, toti operatorii de transport din judetul Iasi au facut o informare despre nemultumirea cresterii taxei obligatorie RCA cu aproape 300%. Din cauza acestei majorari ne-am vazut nevoiti sa iesim intr-o forma organizata protest, asa cum am aratat-o si in cererile care le-am inaintat primariilor Miroslava, Ciurea si Iasi.  Pe data de 15 septembrie intre orele 9-15 vom protesta in sensul ca de data aceasta vom opri activitatea si vom fi prezenti in fata Prefecturii Iasi,  cei cu autotorism si masini pana in 3,5 tone, iar cei cu masini de peste 3,5 tone isi vor manifesta nemultumira pe soseaua de centura a Iasului.

Vrem de indata ca guvernul sa intervina prin parghiile legale, sa inghete taxa si revina la forma initiala conform legii 21 Consiliul Concurentei,  prin care Guvernul poate intervenii cu o ordonata de urgenta.” , a spus Mircea Manolache, presedintele Camerei Taximetristilor Iasi.

Corturile sunt amplasate:
-Piata Unirii la statuie langa pasaj
-Piata Voievozilor Alexandru langa statuie
-Tatarasi Esplanada langa alimentara Flux in fata postei
-In fata Palatului Culturii vis-a-vis Prefectura
Perioada 05-12.09.2016 intre orele 9-15 vom strange semnaturi in vederea modificarii legii 136 din 1995 actualizata in 2016
Comentarii
  • Mircea baiat bun,un golan oportunist care vrea sa scoata capul si sa se apuce de smenuri mai mari iar acum face lobby si da din coate cat poate ca doar e pe functie:)a pus-o el de o COMFEDERATIE :)))

  • Buna ziua ma duc si eu maine dau semnatura dar nu cred ca facem ceva ne agitam degeaba toti eu am 28 de ani si conduc de 7 ani fara accidente si tot aceeasi bani ii dau nu mai scade cum se lauda ei acu astept varsta de 30 dar tot la aceeasi suma ma invart sincer ar trebui sa circulam fara asigurare toti sa vedem ce zice politia

  • da , suntem de acord cu acest lucru , insa borfasul asta de manolache sa dispara din peisaj… ce cauti acolo mai ordinarule…nu ti-a mai dat iordachita nimic de supt…******* ce esti….

Adauga un comentariu