Eveniment-Social

Iasul va avea un Consiliu Economic. Iata cine va face parte din acest for

Publicat: 09 oct. 2016
1

@ Mediul de afaceri local si cel universitar se vor constitui intr-un nou consiliu economic @ Municipalitatea ieseana a lansat acest proiect pentru sprijinirea mediului de afaceri local, dar si pentru dezvoltarea altor obiective

In municipiul Iasi va aparea un nou consiliu economic consultativ. Municipalitatea ieseana a lansat acest proiect, in urma unei intalniri cu mediul de afaceri local. Noul consiliu va stabili directiile strategice de actiune ale municipalitatii în sectorul economic si va încerca solutionarea problemelor mediului de afaceri.

„Reprezentantii mediului de business au evidentiat faptul ca aceasta este prima ocazie cu care oamenii de afaceri si factorii de decizie din administratie au reusit sa identifice posibilitatea realizarii unui dialog interactiv, deschis si pragmatic. Am propus constituirea Consiliului Economic Consultativ, cu rolul de a asigura comunicarea permanenta între mediul de afaceri si autoritatile locale. Acesta va fi format din reprezentanti ai mediului de afaceri, ai operatorilor din turism, ai structurilor asociative ale mediului de afaceri, precum si din reprezentanti ai mediului academic local”, a spus primarul Mihai Chirica.

Edilul a mentionat si ca noul organism consultativ se va reuni în sedinta ordinara cu o frecventa trimestriala sau în sedinte extraordinare, dedicate discutarii unor probleme specifice cu caracter ridicat de urgenta. Pentru facilitarea dezbaterilor, în cadrul Consiliului Economic Consultativ pot fi formate grupuri de lucru, structurate în functie de obiectul de activitate al membrilor.

„Discutia a vizat si probleme locale. De exemplu, transportul public trebuie sa urmareasca toate societatile comerciale de pe raza municipiului, chiar daca au putini angajati. Am mai dezbatut probleme legate de impozitare, accesibilitatea firmelor românesti pe piata externa, europeana si non-europeana, accesarea mai rapida a fondurilor europene, reducerea birocratiei, modalitatea în care Guvernul României poate gasi surse de finantare care sa nu presupuna o cofinantare din partea firmelor, cum este în prezent”, a mai spus Mihai Chirica.
Adauga un comentariu